Vágólapra másolva!
Amióta Didier Deschamps az AS Monaco együttesének edzője, a sztároknak nincsen valami jó soruk a gárdánál. A nagyhercegség csapatával két évvel korábban még bajnoki címet nyerő futballisták közül az olasz Marco Simonét és Christian Panuccit Deschamps-nak már sikerült "kiutálnia" a gárdából, előbbi az AC Milanhoz, utóbbi az AS Romához igazolt, és könnyen lehet, hogy a következő a sorban az argentin játékmester, Marcelo Gallardo lesz.

Fotó: Reuters
Az argentin válogatottól sokan vb-győzelmet várnak

Pedig ekkoriban még a Riverben is csak kiegészítő ember volt, igaz, egyre többször vetették őt be. 1995-ben a nemzeti tizeneggyel ott volt a Konföderációs Kupán és a Copa Américán, pedig kora alapján akár az ifiválogatottban is szerepelhetett volna, amely ebben az esztendőben aranyérmet szerzett. A következő évben Libertadores-kupát nyert a River Plate-tel, és olimpiai ezüstérmet a válogatottal, 1997-ben pedig az aperturát és a clausurát is megnyerte hazájában klubcsapatával.

Ekkorra már alapember volt a piros-fehéreknél, és csak idő kérdése volt, hogy mikor szerződik Európába. Erre végül 1999 nyarán került sor, amikor is az AS Monaco 5,5 millió fontot fizetett ki a "Muneco", azaz "Babaarcú" becenevű középpályásért. Gallardo megérte a pénzét, hiszen első idényében vezérletével a klub nagy fölénnyel nyerte meg a francia bajnokságot. A Marseille elleni mérkőzésen az öltözőfolyosón összeverekedett az OM asszisztensével, bár állítása szerint ő nem tett semmit, csak áldozat volt.

A legutóbbi szezonban már korántsem ment neki olyan jól a játék, bár hét gólra így is jó volt. Deschamps érkeztével aztán egyre többször kiszorult a kezdő tizenegyből, ami nem nagyon tetszett neki, és a Guingamp ellen nem is volt hajlandó leülni a kispadra. Könnyen lehet tehát, hogy mint korábbann Simone és Panucci, ő is új csapatot kereshet magának. Valószínűleg válogathat majd az ajánlatokban.

Korábban:

A nap játékosa: Cristián "Kily" González