Vágólapra másolva!
A Manchester United együttesének nem megy olyan jól a játék, mint a legutóbbi szezonban, mert bár a bajnokságban nem állnak rosszul a Vörös Ördögök, és a Bajnokok Ligájában is ott vannak a legjobb 16 között, a MU sokkal több gólt kapott, mint egy évvel korábban. A trénert, Sir Alex Fergusont meglehetősen sokat kritizálják, mondván, olyan taktikát erőltet csapatára, amely nem illik hozzá.

A változást az argentin Juan Sebastián Verón nyári leigazolása hozta Manchesterben , a rekordösszegért szerződtetett és kiváló formában lévő középpályást ugyanis lehetetlen kihagyni a kezdő tizenegyből. Ez azonban azt jelenti, hogy a korábban megbonthatatlannak tartott Beckham, Keane, Scholes, Giggs csapatrészből valakit ki kell hagynia Fergusonnak, ami nem nagyon tetszett neki. A tréner éppen ezért kitalálta, hogy Scholest amolyan visszavont csatárként szerepelteti, és így tulajdonképpen egy 4-4-1-1-es felállást alkalmaz.

Úgy tűnik azonban, hogy Scholes sehogyan sem tud beilleszkedni új szerepkörébe, legalábbis az eredmények erre utalnak. A Manchester egyik nagy riválisának, a Leeds Unitednek mestere, David O'Leary szerint ez a taktika a MU bajnoki címébe is kerülhet. "A Vörös Ördögökhöz nem illik az egycsatáros játék, sokkal veszélyesebben futballoznak két csatárral, és Scholes is eredményesebb, ha mélységből érkezik" - fejtette ki véleményét O'Leary.

Korábban: