Vágólapra másolva!
Jens Lehmann (német, Borussia Dortmund): a BVB a hét végén átvette a vezetést a német bajnokságban, pedig a VfL Wolfsburg ellen mindössze döntetlent tudott elérni (1-1). Nem sok hiányzott ahhoz, hogy a dortmundiak vesztesen távozzanak Wolfsburgból, ám kapusuk, Jens Lehmann parádésan védett, és több bravúrt is bemutatott.
Brett Emerton (ausztrál, Feyenoord): a holland bajnokságban a szokásoknak megfelelően a három nagy (PSV, Ajax, Feyenoord) verseng az aranyért, és a hét végén mind a három csapat nyerni tudott. A rotterdamaiak a Roda JC Kerkradét verték (5-0), köszönhetően jobbhátvédjük, Emerton két találatának, amelyből az elsőt rögtön az első percben szerezte. Nem csoda, hogy a focistát már az angol Arsenal is kinézte magának. Fabio Galante (olasz, Torino): a Serie A-ban a hét végén az egyik legnagyobb meglepetést az jelentette, hogy az Internazionale hazai pályán nem bírt a Torino gárdájával (0-0). A milánóiak képtelenek voltak a Galante által vezényelt torinói védelmet feltörni, így a Bikák megérdemelték az egy pontot, amit a gól nélküli eredmény jelentett a számukra. Jeff Agoos (amerikai): a hét végén befejeződött az észak- és közép-amerikai térség bajnoksága, a Gold Cup, amelyen a győzelmet az Egyesült Államok válogatottja szerezte meg. A gárda egyik legjobbja a tornán a középhátvéd Agoos volt, aki a döntőben egy remekbeszabott góllal tette fel teljesítményére a koronát. A focistát egyébként a torna álomcsapatába is beválasztották. Phil Neville (angol, Manchester United): a Vörös Ördögök a hét végén a Sunderlandnak rúgtak egy négyest (4-1), és az első gólszerző neve pályafutása során először került fel az Old Trafford eredményjelző táblájára. Phil Neville már hat éve a Manchester játékosa, de hazai pályán eddig sohasem sikerült gólt szerezni. Most azonban kiváló játéka mellett a kapuba is betalált.
Francisco Rufete (spanyol, Valencia CF): a Primera División hét végi rangadóját a Valencia és az Athletic Bilbao vívta egymással, és a hazai gárda végül 2-1-es győzelmet aratott a baszkok felett. A találkozón különösen a Valencia jobb oldali középpályása Rufete villogott, aki gólja mellett rengeteget vállalt, nem ismert elveszett labdát, és rendkívül hasznosan futballozott. Mathieu Berson (francia, FC Nantes): a Kanárik az év elején még a kieső helyek egyikén álltak a francia bajnokságban, de azóta képtelenek veszíteni, és szép lassan feljebb lopakodtak a táblázaton. A hét végén az Olympique Marseille-t verték, és a győzelemből a saját nevelésű középpályás, Berson két góllal vette ki a részét. A focista fiatal kora ellenére (még nincs 22 éves) már több mint száz bajnoki mérkőzésen van túl, és ez volt karrierje első duplája. Steven Gerrard (angol, Liverpool FC): a Vörösök vasárnap valósággal lemosták a pályáról a Leeds Unitedet (0-4), és bár a fő elismerést a két gólt szerzett csatár, Emile Heskey kapta, nem lehet elmenni szó nélkül Gerrard teljesítménye mellett sem. A válogatott középpályás kisebb sérülése ellenére is vállalta a játékot, és a meccs legjobbja volt. Becsúszó szereléseivel már hamar tekintélyt teremtett, és a második találat előtt pazar labdát adott Heskey-nek. Dejan Sztankovics (jugoszláv, Lazio): a római gárdát üldözi a balszerencse. Nem elég, hogy több kulcsembere (Nesta, Crespo) is kidőlt a sorból sérülés miatt, az AC Milan elleni bajnokin a vendégek egy elképesztően szerencsés góllal egyenlítettek ki. A gólvonalon álló Sztankovics nem tudta kifejelni a labdát, de őt nem érheti szemrehányás, hiszen mindent megtett a győzelemért: rúgott egy parádés gólt, egy másik alkalommal pedig lövése csak centikkel kerülte el a kaput.
Emile Heskey (angol, Liverpool FC): a válogatott támadót rengeteg kritika érte az utóbbi időben, némileg joggal, hiszen hónapok óta képtelen volt gólt szerezni. A múlt héten aztán megtört a jég: előbb egykori klubja, a Leicester City ellen szerzett győztes találatot, majd a Leeds United legyőzéséből két góllal vette ki a részét. Patrick Kluivert (holland, FC Barcelona): a hét végi forduló előtt erősen ingott a kispad a katalánok mestere, Carles Rexach alatt, de a Tenerife ellen aratott nagy gólarányú győzelem egyelőre megmentette a szakvezetőt. Rexach elsősorban Kluivertnek köszönheti, hogy még mindig ő a Barca edzője, hiszen a holland négy gólt is szerzett a meccsen. Pedig semmi különöset nem csinált, csak mindig a megfelelő helyen volt a megfelelő időben.

(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)

Korábban:

A hét világválogatottja (január 21-27.)