Vágólapra másolva!
Két hétfő délelőtti mérkőzésen is botrányos jelenetek szemtanúi lehettek a szurkolók, miután egy női egyes és egy férfi páros mérkőzésen is klímatüntetők rohantak a pályára, akiknek az akciója miatt percekig állt a játék.

Eddig csak a Giro d'Italia háromhetes kerékpáros körversenyen volt szinte már megszokott látvány, hogy klímatüntetők próbálják meg több-kevesebb sikerrel szabotálni a versenyt. A Girón hétfőn szünnap van, így az aktivisták más célpontot kerestek maguknak, és találtak is: a Rómában zajló rangos ATP és WTA teniszverseny egy-egy mérkőzését zavarták meg.

A nőknél a korábbi US Open-döntős amerikai Madison Keys és a román Sorana Cirstea, míg a férfi párosok versenyében a Santiago Gonzalez, Edouard Roger-Vasselin és a Marcelo Arevalo, Mate Pavic kettős mérkőzését kellett félbeszakítani a klímatüntetők miatt.

A pályára rohanó sárga mellényes fiatalok konfettit szórtak szét a salakon, de a BBC beszámolója szerint volt olyan is, aki a lelátóra ragasztotta magát. A következő videón azonban jól látszik és hallatszik, hogy az éghajlatváltozás miatt aggódó tüntetők akciója egyáltalán nem nyerte el a drága jegyárakat kifizető szurkolók tetszését.

A tüntetőket egyébként gyorsan és szakszerűen elvitték a biztonsági őrök, a pályát pedig ugyanilyen gondosan helyreállították a segítők.

Ami pedig a meccseket illeti: a hölgyek csatáját Keys nyerte 6:2, 6:1-re, míg a párosok meccsének végén a 6:1, 6:2-re diadalmaskodó Arevalo, Pavic duó örülhetett.

Kapcsolódó cikkek: