Vágólapra másolva!
Nem sok idő marad a Real Madrid számára a sebek nyalogatására, mint ahogyan a spanyol kupa döntőjében a királyi gárdát saját otthonában legyőző Deportivo sem sokáig ünnepelhette sikerét, hiszen szombaton már mindkét csapatra bajnoki mérkőzés vár. A Depor a Rayo Vallecano ellen mérkőzik, míg a Real hazai pályán fogadja a Villarealt.

A Real Madrid grandiózus terve immár a múlté: a fővárosiak most már biztosan nem tudják centenáriumukat triplázással ünnepelni, hiszen a kupadöntőben vereséget szenvedtek.

A Bajnokok Ligája és a bajnokság azonban még mindig megnyerhető, és utóbbi megszerzéséhez a Realnak a hét végén a Villarreal ellen kellene nyernie. Vicente del Bosque mester a Depor elleni vereséget követően várhatólag alaposan felforgatja csapatát, és csak részben kényszerű okokból: Luis Figo sérülés miatt nem játszhat (felmerül a kérdés, hogy mennyi értelme volt őt nem teljesen egészségesen is játszani a kupadöntőben), Pavón és Flávio Conceicao viszont gyengébb formájuk miatt kerültek ki a csapatból.

A védelemben tengelyében így Fernando Hierro partnere a középpályáról visszavezényelt Iván Helguera lesz, Figo helyét McManaman foglalhatja el, és lesz hely a csapatban az utóbbi időben kiválóan futballozó Santiago Solarinak is. A kapuban ismét Iker Casillas kaphat lehetőséget, de a madridi drukkerek nagyon bíznak benne, hogy neki nem lesz sok dolga a Villarreal elleni meccsen. A vendégek is tartanak kissé a találkozótól, csatáruk, Víctor ki is jelentette: jobban örült volna, ha a Madrid megnyerni a kupát, mert a sztárok így minden bizonnyal kettőzött erővel játszanak majd ellenük.

Javier Irureta, a Depor trénere teljesen más indokok miatt cserélte ki fél kezdő tizenegyét a Rayo Vallecano elleni találkozóra: a galíciaiaknak ugyanis a keddi, Arsenal elleni Bajnokok Ligája találkozóra is gondolniuk kell, hiszen ők még nem biztosították be a legjobb nyolcba kerülésüket, mint a Real. Ennek megfelelően a madridi győzők közül Fran, Diego Tristán, Sergio és Duscher szinte biztosan pihenőt kap, de könnyen lehet, hogy Mauro Silva és Molina is kimarad a csapatból. A corunaiak számára azonban így is kötelező a győzelem a kisebbik madridi csapat ellen, amely pedig nagyon fogadkozott, hogy "bosszút áll" a Realért. Persze, a Rayónak "önös érdekekből" is jól jönne a győzelem, hiszen azzal elkerülhetne a kieső helyekről.

A forduló rangadójára is szombaton kerül sor, a Barcelona a Real Betishez látogat, és a szezon elején kevesen gondolták volna, hogy 28 fordulót követően a két együttesnek ugyanannyi pontja lesz. Sevillában rendkívül elégedettek a jelenlegi ötödik helyezéssel, de a katalánok számára ez meglehetősen kevés, nekik csak a bajnoki arany elfogadható. Túl sok forduló azonban már nincsen hátra a bajnokságból, így Carlos Rexach mester sorsdöntő lépésre szánra el magát: az idény során először idegenben is három támadóval küldi pályára a csapatát. Rivaldo és Patrick Kluivert mellett tehát minden bizonnyal Javier Saviola is a kezdő tizenegyben lesz majd, márpedig az argentin eddig többnyire csak otthon kapott lehetőséget, és eddigi 11 gólját egytől egyig a Camp Nouban szerezte. Előkerül a talonból még az olasz Coco is, aki a sérült Sergit helyettesíti majd, illetve a holland Reiziger, aki a védelem jobb oldalán kap helyet, mivel Puyol a sérült Christanvalé helyén, középhátvédként játszik majd.

Ajánlat:

A Primera Divisón állása és mesterlövészei

Korábban:

Fórum:

Primera Division: a legerősebb bajnokság?