Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben az MTK komoly visszaesése és négy veresége szolgáltatta az egyik legfőbb beszédtémát a Borsodi Ligában, ám a mögöttünk hagyott két körben javítottak a kékek, mivel szerdán a Sopront odahaza, szombaton a Videotont idegenben legyőzve ismét megerősítették helyüket a táblázat élén.

- Mire véli, hogy a sorozatos botlásokat követően két mérkőzést is sikerült "behúznia" csapatának? - kérdeztük Bognár György vezetőedzőt.
- Mindezt egyértelműen a klubon belüli nyugalomnak tulajdonítom. Az MTK-nál ugyanis a négy vereség után sem uralkodott el pánik, s ez a játékosokra is hatással volt, hiszen ők sem kezdtek el kapkodni, netán egymással veszekedni. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy talán a fiúk is elhitték nekem, miszerint egy győzelem feloldja a gátlásokat és megindulunk felfelé. Örülök, hogy így lett.

- Feltételezem, azért az önt is alaposan meglepte, hogy a Videoton otthonában már a félidőben 3-0-ra vezettek.
- Valóban, erre magam sem számítottam, ám a taktikánk tökéletesen bejött. A Videoton a szünet után remekül futballozva nagyon feljött, ezért gratulálok a fehérváriaknak, de mindezt megtehetem a játékosaim felé is, hiszen ismét bebizonyították, remek sportemberek. A székesfehérvári győzelem többet jelentett nekünk 3 pontnál.

- Érthető, hiszen ezzel a sikerrel már tényleg kijelenthető, ezt a bajnokságot csak az MTK veszítheti el.
- Ennyire azért nem sarkítanám, de tény, ezt az előnyt meg kell tartanunk a bajnokság zárásáig. Azt pedig csak az amatőrök gondolhatták korábban, hogy egy csapat minden meccsét megnyeri, a riválisok meg mindig botlanak. Ilyen nincs, az elkövetkezendő fellépéseinken a látványos futball helyett ezért is törekszünk inkább az eredménycentrikus játékra. Az elmúlt hetekben ugyanis rengeteg szomorúságban volt részünk, de bízunk abban, hosszabb távon is lesz még okunk örülni.

Bánki József

Ajánlat:

Korábban:

Fórum: