Vágólapra másolva!
Jóllehet már-már úgy tűnt, hogy Ronaldo esetleges átigazolása az Interből a Real Madridba zátonyra futott, most mégis újra belindulni látszik a folyamat. Mégpedig azért, mert Massimo Moratti Inter-elnök igazából sohasem mondott le arról, hogy visszacsábítsa a lombard fővárosba Roberto Carlost, aki az 1995/1996-os évadban egyszer már játszott a kék-feketéknél. A legújabb képlet a következő: Moratti mégis elengedné Ronaldót, ha megkapná érte csérébe Roby Carlost, plusz a francia védekező középpályást, Claude Makelelét.

Az alaphelyzet ugyanis nem változott: Ronaldo továbbra sem érzi jól magát Milánóban. Ugyanakkor Roberto Carlos - bár többször is kijelentette, s most is hangsúlyozza, hogy sehová nem megy a Realból, ő a világ legjobb futballcsapatában szeret játszani - anyagi szempontból nem igazán elégedett a Bernabéu-stadionban, tudniillik nincs, és amíg a Florentino Pérez, Valdano kettős irányítja a csapatot, addig nem is lesz ugyanabban a fizetési kategóriában (évi hatmillió euró), mint Raúl, Zidane és Figo. Viszont az Internél megadnák neki az évi hatmilliót.

Roberto carlos visszatérésével az Inter-szurkolók száját is be lehetne tömni, a világ legjobb balbekkje ugyanis különleges érték, még ha nem is ugyanaz a kategória, mint a világ pillanatnyilag legértékesebb futballistája, a világbajnokság gólkirálya: Ronaldo.

Ami az "árukapcsolást", azaz Makelelét illeti, neki kétszer annyit kínálnak Morattiék, mint amennyit a Real. Marc Roger, Makelele ügynöke szombaton már Milánóban tárgyalt az Inter vezetőivel, ami azt jelenti, sínen van az ügy. Lényegében befejezettnek tekinthető az alku, kivéve azt az esetet, ha a Madrid is megadja az olaszok által beígért pénzt. Apró probléma, hogy Makelele nélkülözhetetlen fogaskeréknek számít Vicente del Bosque edző szisztémájában, tulajdonképpen az egyetlen középpályás, aki a védekezéssel is törődik a sok sztár között.

Cannavaro az Interbe igazolt/sport/focivilag/20020808cannavaro.htmlRONALDOhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=6424

Az olasz lapok úgy tudják, hogy a két elnök, Moratti és Pérez hamarosan csúcstalálkozót tart Formentera szigetén. Moratti jelenleg ott nyaral, az Ibizától délre fekvő parányi földdarabon, míg Pérez - New Yorkból hazatérve - Mallorcára repül, a nyaralójába. Onnan pedig csak pár kilométer az ugyancsak a Baleári-szigetekhez tartozó Formentera.

Ch. Gáll András