Vágólapra másolva!
A Wolfsburg gárdája nagy tervekkel vágott neki a szezonnak, a csapat minimum az UEFA-kupába szeretné kvalifikálni magát, és ennek érdekében a játékoskeretet is alaposan megerősítették. Az elmúlt napokban két futballista is érkezett a Farkasokhoz, Stefan Effenberg mellett az argentin Quattrocchit is megvették, aki az Estudiantestől érkezett.

Quattrocchi 1974. január 19-én látta meg a napvilágot Buenos Airesben, és pályafutását a Quilmes nevű egyesületben kezdte. Egészen 21 esztendős koráig a második vonalban szerepelt, ekkor azonban az első osztályban szereplő Estudiantes szerződtette.

Az 1996-97-es pontvadászatban rögtön alapember lett a gárdában, 29 alkalommal lépett pályára, de gólt ekkor még nem sikerült szereznie. A következő bajnokságban már megszületett első élvonalbeli találata, és azóta minden idényben legalább három alkalommal volt eredményes.

A legutóbbi bajnokság különösen jól sikerült a számára, hiszen 36 összecsapás alatt védő létére kilenc gólt ért el, amivel felhívta magára az európai csapatok figyelmét is.

A Bundesliga állása/sport/focivilag/20020817abundesliga.html

A Wolfsburg menedzsere, Peter Pander többször is megnézte a védőt az Estudiantesben, sőt, a két klub egy edzőmeccset is játszott egymással, ám jó ideig úgy tűnt, hogy Quattrocchi mégsem szerződhet a német klubhoz. A szezont tehát még az argentin bajnokságban kezdte el, és az első négy fordulóban egyaránt pályára lépett, ám a vasárnapi, Boca Juniors elleni 3-1-es vereség a búcsúmeccse volt. A Wolfsburg kevesebb, mint egymillió euróért szerezte meg a ballábas hátvédet, akinek honfitársa, Diego Klimowicz segíthet majd a beilleszkedésben.