Vágólapra másolva!
A szerdai barátságos válogatott mérkőzések kétségtelenül legnagyobb meglepetése az volt, hogy az olasz válogatott hazai pályán vereséget szenvedett Szlovéniétól. Az új szövetségi kapitánnyal, ám Zlatko Zahoviccal felálló vendégek győztes gólját az Olaszországban légióskodó Cimirotic szerezte.

Cimirotic 1974. szeptember 14-én született, és első klubja a ljubljanai Olimpia volt, ahol már 19 esztendősen bemutatkozhatott az élvonalban, ráadásul ezt rögtön góllal tette.

Az ezt követő években alapember volt a Ljubljanában, és már 1998 márciusában bemutatkozhatott a nemzeti csapatban, de az ezután szövetségi kapitánnyá kinevezett Srecko Katanec sokáig mellőzte őt. Ennek legfőbb oka az volt, hogy a csatár eltűnt a szem elől, mivelhogy Izraelbe, a Hapoel Tel-Avivba szerződött, és négy éven keresztül ott futballozott. 2000 nyarán aztán az egykori szövetségi kapitány, Bojan Prasnikar hívására hazatért az Olimpija Ljubljanába, és ez a klubváltás nagyon bejött neki.

Hazai pályán buktak az olaszok/sport/magyarfoci/20020821puskas.html

A 2000-2001-es idényben ugyanis gólkirályi címet szerzett Szlovániában 19 találattal, és ennek köszönhetően bekerült a válogatottba is. Minderre külföldön is felfigyeltek, és az olasz Lecce vásárolta meg, ahol remekül kezdett: első meccsén a Messina ellen az olasz kupában betalált, de Achilles-ín-sérülése miatt utána több hetet ki kellett hagynia.

Így mindössze kétszer volt eredményes az előző idény során, klubja pedig kiesett a másodosztályba. A válogatottban eddig amolyan kiegészítő embernek számított, bár a vébéselejtezők során rúgott egy nagyon fontos gólt: a svájciak elleni idegenbeli találkozón a szlovének ezzel nyertek. Most, hogy ismét Prasnikar lett a szövetségi kapitány, Cimirotic rögtön lehetőséget kapott az olaszok ellen, és élt is vele.