Vágólapra másolva!
Ma hetedszer találkozik egymással az izlandi és a magyar labdarúgó-válogatott, s a reykjavíki mérkőzést mindkét csapat Európa-bajnoki főpróbának tekinti.

Vagy nyerünk, vagy kikapunk. Úgy látszik, az izlandiak ellen másként nem megy. Eddig hatszor játszottunk velük, háromszor győztünk s ugyanannyiszor veszítettünk. És persze minden vereséget megaláztatásként éltünk meg, oly módon, mintha Izlandon csak velünk eshetne meg az ilyesmi. Persze a feröeriekkel is így vagyunk, aztán meglehet, lassan ők is elénk kerülnek. Mert az izlandiak már előttünk vannak a FIFA-ranglistán, és persze eredményekben is. Tehát nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, nem kell görcsölni, csak tessék nyugodtan, okosan, taktikusan és lelkesen futballozni. Mindenesetre Gellei Imre szövetségi kapitány kijelentette, hogy minimum döntetlenért utaztak Reykjavíkba.

Nincs közvetítés

Egyik televízió sem közvetíti az izlandi mérkőzést. A jogtulaj-donos, a német UFA-utód Sport 5 nevű cég magyarországi képviselője, a Megasport Mé-dia Kft. ügyvezetője, Esterházy Márton elmondta, hogy a Ma-gyar Televízió ingyen akarta a közvetítést, a tulajdonos viszont így nem adta. Ami pedig a többi csatornát illeti: "máshonnan is érdeklődtek, de nem igazán komolyan" - mondta Esterházy.



És velünk is így vannak a házigazdák. Ők úgy látják, a magyarok hasonló stílusban játszanak, mint Eb-csoportellenfeleik közül a litvánok vagy a skótok. Ráadásul jó lehetőségnek tartják a meccset csapatuk összeszoktatására.

Kiss László