Vágólapra másolva!
A feröeri labdarúgásról hallva hazánkban sokan csak legyintenek, ám az Újpest kínkeserves továbbjutása a Klaksvík ellen már intő jel lehetett a magyar szurkolók számára. Az északi szigetország csapata most az Eb-selejtezők során is megmutatta, hogy nem szabad lebecsülni, hiszen pontot szerzett a skótok ellen. A találkozón a feröeriek mindkét találatát John Petersen szerezte.

Petersen 1972. április 22-én született, és első klubja a Skála nevű egyesület volt, amelynek színeiben már 16 esztendősen bemutatkozhatott a felnőttek között. Négy éven keresztül futballozott a feröeri második vonalban szereplő csapatban, majd húszesztendősen átigazolt a B68 Toftir együttesébe, amellyel rögtön első évében bajnoki címet szerzett.

Teljesítményének köszönhetően az 1994-es bajnokságot már az ország egyik élcsapatának számító GÍ Gotuban kezdte, és ebben az esztendőben 21 találattal gólkirályi címet szerzett. A Gotuval három egymást követő esztendőben három aranyérmet szerzett, és 1995 októberében a nagyválogatottban is bemutatkozhatott, a következő évben pedig a Jugoszlávia elleni vébé-selejtezőn első találatát is megszerezte a nemzeti csapatban.

1997-ben megint váltott, a B36 Tórshavn játékosa lett, amellyel rögtön az első évben aranyérmes lett. 2000-ig maradt a B36-ban, majd az izlandi Leifturba szerződött, ahol egy év alatt öt gólt ért el. Tavaly visszatért a B36-hoz, amelynek csapatkapitánya lett, és 16 góllal segítette hozzá a csapatot a bajnokság megnyeréséhez. A jelenlegi pontvadászatban 13 gólnál tart, a skótok elleni találkozón pedig kétszer talált be - eddigi pályafutása során mindössze háromszor volt eredményes a címeres mezben!