Társoldalunk:

Bravúros Newcastle- és Lokomotiv-továbbjutás

A Bajnokok Ligája első csoportkörének utolsó játéknapja ismét megmutatta, hogy a labdarúgásban minden lehetséges: szerdán ugyanis két olyan gárda is kiharcolta a legjobb 16 közé kerülést, amely féltávnál még pont nélkül állt az utolsó helyen. A Newcastle United és a Lokomotiv Moszvka eddig példátlan bravúrt hajtott végre, a harmadik kiadó helyet pedig a spanyol Deportivo szerezte meg a Milan idegenbeli legyőzésével.

Feyenoord - Newcastle 2-3
Dinamo Kijev - Juventus 1-2
Az E csoportban meglehetősen bonyolult volt a helyzet forduló előtt, csak annyi volt biztos, hogy a Juventus már továbbment, a második pozícióért viszont a többi együttes versenyben volt. Az egymás ellen játszó Feyenoordnak és Newcastle-nak azonban csak akkor volt esélye, ha a Dinamo Kijev nem nyer a Juve ellen hazai pályán. Ez nem sok jót ígért számukra, hiszen a torinóiak immár 18 idegenbeli mérkőzés óta képtelenek voltak győzni a BL-ben, és most is meglehetősen tartalékosan utaztak el Ukrajnába. Mindez azonban a játék képén egyáltalán nem látszott, a Bodnár Lászlóval felálló hazaiak ugyan némiképp mezőnyfölényben voltak, de az első játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, a gólok és a kapufák száma is egyenlő volt: előbbi nulla, utóbbi pedig mindkét oldalon egy.

A szünet után aztán némileg váratlanul vezetést szerzett a Kijev az addig hibátlanul védő, Buffon-pótló Chimenti hibája után, de a Juve legalább ugyanilyen váratlanul kiegyenlített, majd a vezetést is megszerezte. Az ukrán gárda ezt követően hiába rohamozott gőzerővel, Chimenti nem tette meg azt a szívességet, hogy még egyet bakizzon, így a Dinamo számára csak az maradt, hogy reménykedjen: a másik meccsen döntetlen születik.

Forrás: MTI
Bellamy a 16 közé repítetette a Szarkákat
Rotterdamban egy rendkívül fordulatos mérkőzést vívtak, amelyben az első fél órában még mindkét együttes óvatosan futballozott, hogy aztán ezt a taktikát feladva egymásnak essenek a résztvevők. Az angoloknál a három mérkőzésre szóló eltiltását letöltő, és sérüléséből is felépült Craig Bellamy a kezdő tizenegyben kapott helyet, és ha már ott volt, akkor kiválóan is futballozott. Az első félidő ráadásában meg is szerezte a vezetést a Szarkáknak, majd amikor nem sokkal a szünet után Hugo Viana is betalált, eldőlni látszott a meccs. De csak látszott, mivel a Feyenoord még nagyobb sebességre kapcsolt, és futószalagon kezdte kidolgozni a helyzeteket, kettőt sikerült is értékesítenie. Ezt követően elkeseredett küzdelem kezdődött a mindent eldöntő győztes találatért, de egészen az utolsó percig úgy tűnt, hogy a Dinamo lesz a nevető harmadik. Ekkor azonban ismét jött Bellamy, a hosszabbításban szerzett gólok specialistája, és a legjobb 16 közé rúgta a Newcastle-t. A Kijevnek csak az UEFA-kupa maradt, a második számú kupasorozatban címvédő Feyenoordnak még az sem.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK