Vágólapra másolva!
A Manchester United labdarúgócsapata 12,24 millió fontért leigazolta a Sporting Lisboa portugál csatárát, a 18 esztendős Cristiano Ronaldót.

Az angol klub vezetői a múlt szerdai Sporting elleni felkészülési mérkőzésen figyeltek fel a támadóra, aki olykor őrületbe kergette a védelmet, emellett két gyönyörű gólpasszal vétette észre magát. Az összecsapást 3-1-re a portugál együttes nyerte meg.

A Real Madrid sztárjának névrokona - aki öt évre kötelezi el magát a klubhoz - a világbajnok Klébersonnal együtt szerdán írja alá manchesteri szerződését. Kléberson lesz az első brazil, Ronaldo pedig az első portugál futballista a Vörös Ördögöknél. "Nagyon boldog vagyok, hogy a világ legjobb csapatához kerülhetek. Arra pedig különösen büszke lehetek, hogy én vagyok az egyesület első portugál futballistája" - mondta boldogan Ronaldo.

Néhány órával Ronaldo szerződtetését követően hivatalosan is bejelentette Kléberson érkezését a Manchester United: a klub ötéves megállapodást kötött a 24 esztendős világbajnokkal.



Ezzel a két igazolással a Manchester United minden bizonnyal befejezettnek tekinti a nyarat, amely főleg a fiatalítás jegyében telt el, hiszen a holtszezonban érkezett játékosok (Ronaldo, Kléberson, Tim Howard, Eric Djemba-Djemba, David Bellion) közül még senki sem töltötte be 25. életévét. A kölcsönbe adott fiatalok mellett ugyanakkor távozott David Beckham a Real Madridhoz és az argentin Juan Sebastian Verón a Chelsea-hez.