Vágólapra másolva!
Színes és kacskaringós pályafutást tudhat maga mögött a jelenleg Sopronban futballozó Pető Zoltán. A Debrecen saját nevelésű játékosa szerepelt az 1996-os atlantai olimpián, később megfordult Belgiumban, a Geel együttesében, majd a az MTK és az Újpest színeiben is futballozott a balhátvéd. Sőt, akárcsak anyaegyesületével, a DVSC-vel, az Újpesttel is Magyar Kupát nyert, az MTK-val pedig tavaly bajnokságot. Noha a kék-fehérek marasztalták Petőt, ő a korábbi sérelmek miatt inkább a Sopron invitálását fogadta el.

- A jelek szerint eddig jól járt a klubcseréivel.
- Valóban, hiszen korábbi csapataimmal vagy kupát, vagy bajnokságot nyertem, ráadásul játszhattam az atlantai olimpián, ahol Ronaldo, Roby Carlos, Bebeto és a többi világsztár képességeit közvetlen közelről tapasztalhattam meg, így nem panaszkodhatom az eddigi karrieremre. Csupán az MTK-nál töltött időszakomat felejteném szívesen, amikor is kilenc hónapig a tartalék csapatban kellett szerepelnem, mivel nem voltam hajlandó meghosszabbítani a szerződésemet, ezért hosszú időre kegyvesztetté váltam. A bajnoki cím nekem is nagy örömet okozott, hiszen tavasszal mégis lehetőséget kaptam, ám a korábbi sérelmek erősen kísértek, ezért fogadtam el a soproniak hívását.

- Jelenlegi klubjának mi a legfőbb erőssége?
- Az egységes csapatjáték, a szervezettség, továbbá akadnak mérkőzést eldönteni képes labdarúgóink. Eddigi szereplésünkkel talán bizonyítottuk, hogy a jövőben is komolyan kell számolni velünk.

- Képesnek tartja a Sopront az első hatba kerülésre?
- Minden további nélkül. Legközelebb a Győrt fogadjuk megyei rangadón, amit már szurkolóink miatt is kötelező megnyernünk. Számításaim szerint az elkövetkezendő öt körben legalább tíz pontot kell gyűjtenünk, ha az élbolyban akarunk maradni.

Bánki József