Vágólapra másolva!
A csütörtökön elvégzett vizsgálatok során kiderült, hogy Roberto Carlos, a Real Madrid labdarúgócsapatának brazil balhátvédje combizomrost-szakadást szenvedett, s előreláthatólag három hétig nem játszhat. Az argentin Claudio López térdsérülés miatt kényszerül pihenőre.

Roberto Carlos a Partizan Beograd elleni, keddi, gól nélküli döntetlennel végződött Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés első félidejében sérült meg. Ezzel együtt a brazil válogatottal ugyan elutazik Limába, a Peru elleni november 16-i vb-selejtezőre, de amint az egyik madridi orvos megjegyezte: "futballról szó sem lehet".

Claudio López, az olasz Lazio argentin csatára szintén a szerdai BL-játéknap áldozata. A 29 éves futballista a Chelsea ellen 4-0-ra elveszített mérkőzés utolsó pillanataiban vált harcképtelenné, térdésérülése miatt kihagyja válogatottja soron következő két világbajnoki selejtezőjét.

Marcelo Bielsa szövetségi kapitány egyelőre senkit sem hívott be a római támadó helyére, de korábban már többször elmondta, hogy esetleges sérülés esetén a Racing Club két játékosa, Mariano Gonzalez és Diego Milito számíthat meghívóra. A világbajnoki selejtezők első két mérkőzésén Argentína döntetlent játszott Chile (2-2) ellen, és legyőzte Venezuelát (3-0). Az együttes november 15-én Bolíviát fogadja, majd négy nappal később Kolumbiában lép pályára.