Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap a 23. fordulóval, a rájátszás első körével folytatódik a labdarúgó Arany Ászok Liga, amelynek legnagyobb érdeklődést kiváltó találkozóján a Debrecen a tavasszal kiválóan szereplő Újpestet fogadja.

A forduló párosítása

A két együttes eddig 64-szer találkozott az élvonalban, a hazaiak 11, a lila-fehérek 32 győzelmet arattak, 21 alkalommal döntetlennel zárult a csata. A hajdúsági városban is a vendégek vannak előnyben, 12-szer nyertek, míg a hazai együttes 11 döntetlen mellett csak kilenc sikert ért el. Az alapszakaszban az Újpest hazai pályán 3-1-re nyert, míg Debrecenben 3-3-as eredmény született.

"Nyilvánvaló, hogy az Újpest ellen sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint Győrben. Most tíz olyan mérkőzés következik, amikor a közvetlen riválisok ellen játszunk és mondhatjuk bátran, hogy a felsőház minden mérkőzésének eredménye azonnal átrendezheti a tabellát. A három pontok megszerzése a tét, a döntetlen egy állóháború, éppen ezért az a célunk, hogy minden mérkőzést megnyerjünk" - mondta Szentes Lázár, a debreceniek vezetőedzője a klub honlapján.

Sirát három meccsre tiltották el
A Magyar Labdarúgó Liga három bajnoki mérkőzésre eltiltotta az alapszakasz utolsó, 22. fordulójában kiállított Sira Istvánt, a Matáv-Sopron csatárát. Tamási Zoltánt, az Újpest futballistáját szintén kiállították szerdán az MTK elleni rangadón, őt egy találkozóról tiltották el.


A listavezető Ferencváros egyértelmű favoritként fogadja a Matáv-Sopront, s nagy kérdés, hogy folytatódik-e Szűcs Lajos remek sorozata. A válogatott kerettag kapus legutóbb az őszi idény záró fordulójában, az Újpest elleni találkozón kapott gólt, 609 perce érintetlen a hálója.

A címvédő MTK a pontvadászat meglepetéscsapatánál, a Balaton FC-nél vendégeskedik, s a találkozó háromesélyes. Tavasszal már összecsapott a két együttes Siófokon, s a fővárosi kék-fehérek 2-0-ra nyertek.

(MTI)