Vágólapra másolva!
Két olasz csapat, a Juventus és az AS Roma jelentette a végletet a Bajnokok Ligája keddi játéknapján. Amíg a torinóiak harmadik meccsükön is 1-0-ra nyertek (s így kézzelfogható közelségbe került a csoportbeli továbbjutás), addig a fővárosi együttes harmadszor szenvedett vereséget, ezúttal Leverkusenben. A Real Madrid viszont nyerte második hazai meccsét, a hős a kezdőként az első BL-meccsét játszó és győztes gólt szerző Michael Owen volt.

Mariano Garcia Remón, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője Michael Owent dicsérte a Dinamo Kijev ellen 1-0-ra megnyert Bajnokok Ligája csoportmérkőzés után. "Michael ma fantasztikusan játszott. Minden egyes taktikai utasításomat betartotta. A pálya összes pontján feltűnt, és rengeteg jó megoldása volt" - mondta a madridiak mestere az új klubjában első gólját szerző csatárról az összecsapás utáni sajtótájékoztatón.

Az 53 éves szakember egyébként hatalmas kockázatot vállalt azzal, hogy Owen, Raúl és Ronaldo is kezdőként lépett pályára a Santiago Bernabeu stadionban. "Igazi közönségszórakoztató meccset játszottunk, ahol mindkét oldalon születhetett volna akár több gól is" - folytatta a tréner.

Szabó József, a vendégek szakvezetője már jóval csalódottabb volt: "Ezen az estén semmi sem sikerült nekünk. Ma egyszerűen nem volt szerencsénk. Már alig várom a kijevi visszavágót, ahol mindenképpen nyerni szeretnénk".

A mérkőzés arról is emlékezetes marad, hogy Raúl 500. alkalommal lépett pályára a Real Madrid színeiben színeiben. A spanyol támadó kilenc nap híján tíz éve mutatkozott be a királyi gárdában, akkor bajnoki mérkőzésen a Real Zaragoza otthonában 3-2-es vereséget szenvedtek a fővárosiak. A legtöbbször a legendás Manuel Sanchis húzhatta magára a klub mezét. Ő 1979 és 2001 között 708-szor szerepelt az együttesben.

A B jelű kvartett másik találkozóján a Bayer Leverkusen otthonában 1-0-ról fordított, s győzte le két góllal az így még pont nélküli AS Romát, amely Christian Panucci és Daniele De Rossi kiállítása révén kilenc játékossal fejezte be az összecsapást.

Az A csoportban ugyan csak 0-0-ra végződött az FC Liverpool-Deportivo La Coruna találkozó, ennek ellenére Rafa Benitez, a Vörösök vezetőedzője rendkívül elégedetten nyilatkozott: "Sajnos az eredményen nem látszik, de ebben a szezonban eddig ez volt a legjobb Liverpool. Rendkívül sokat birtokoltuk a labdát és megvoltak a lehetőségeink, amiket azonban sajnos elpuskáztunk".

"Ez egy nagyon erős csoport, de ha úgy játszunk, mint ma, akkor továbbjutunk" - értékelt Javier Irureta, a vendégek mestere. A csoport másik mérkőzésén az idei BL-döntős AS Monaco a papírformának megfelelően legyőzte az Olimpiakosz Pireuszt.