Vágólapra másolva!
Egy skót honlapon gunyoros hangvételű cikk jelent meg a magyar futballról, illetve a Ferencvárosról a zöld-fehérek csütörtöki, Hearts elleni UEFA-kupa-mérkőzése kapcsán.

A Scotsman nevű portálon olvasható írás szerzője megemlíti ugyan, hogy 50 éve a világ élvonalába tartozott a válogatott és a Budapesti Honvéd, ám nem mulasztja el megjegyezni: mindez már a múlt. A cikk szerint akkoriban e két csapat révén Magyarország az egyik legnagyszerűbb képviselője volt a sportágnak, míg mára az egyik legrosszabb lett.

A Ferencváros múltját igen dicsőségesnek mutatja be az írás, ám nemzetközileg jelenleg nem tartja elég jónak. Sőt az A csoportban mindenképpen, az egész UEFA-kupa mezőnyét tekintve pedig az egyik leggyengébbnek ítéli. A szerző kifejezetten gúnyos hangon szól arról, hogy a magyar futball három hónapos szünetet tart télen a hideg miatt.

Tom Lappin elemzésében megemlíti, hogy budapesti látogatása során szeretett volna elzarándokolni a Bozsik-stadionba, s nem tudta mire vélni, hogy a metró végállomásán senki nem tudta, hol található a fél évszázada még futballfellegvárnak számító létesítmény. Az állomáson lévő kocsmáros is inkább egy sörre invitálta útbaigazítás helyett, mondván, túl hideg van a futballhoz. Végül 20 percnyi bolyongás után eljutott a Honvéd siralmas állapotban lévő otthonába, majd 20 perccel az ott zajló mérkőzés megkezdése után már egyetértett a csapossal: tényleg túl hideg van a futballhoz.