Vágólapra másolva!
A Chelsea portugál szakvezetője, José Mourinho szerint nem kizárt, hogy egyszer majd az angol futballválogatott szövetségi kapitánya lesz. A nem feltétlenül szerénységéről ismert Mourinho erről az eshetőségről maga beszélt a szigetországi Time Out magazinnak nyilatkozva.

Személye harsány középpontba kerülését ellensúlyozandó ugyanakkor bölcsen megemlítette: szerinte azért megfelelőbb megoldás lenne, ha adott esetben angol szakember foglalná el a kapitányi posztot.

"Kétségtelen tény, hogy énem egy része már angollá vált, és ha még öt évet eltöltök itt, még inkább angol leszek" - fogalmazott az interjúban, arról biztosítva a lap olvasóit, hogy ottlétének több mint egy éve alatt az ország és az ott élő emberek nagyon közel kerültek a szívéhez.

Jelezte egyszersmind, hogy ő nagyon jól megvan a Chelsea-nél, s egyelőre nem foglalkozik a kapitánnyá avanzsálás gondolatával. "Különben is, jelenleg nagyon hozzáértő szakvezetője van az angol válogatottnak a svéd Sven-Göran Eriksson személyében, akinek ráadásul szintén a szíve csücske Anglia" - tette hozzá a kollegialitás hiányának vádját is kivédendő Mourinho, aki tavaly nyáron szerződött a Chelsea-hez, s irányításával ötven év szünet után lett a londoni klubcsapat a Premier League bajnoka.

Ráadásul az új idényt is úgy kezdte a portugál vezetőedzővel a gárda, hogy első hat bajnokiját kivétel nélkül megnyerte, s 12 rúgott gól ellenében egyet sem kapott. Ami végtére is valóban nem rossz ajánlólevél egy még oly távolinak tetsző, vagy akként hirdetett cél eléréséhez...