Társoldalunk:

Chelsea-Liverpool és Lazio-Milan a hétvégén

2006.02.03. 12:40

A Primera División hétvégi fordulójában újabb rekordot állíthat be a listavezető FC Barcelona labdarúgócsapata, hiszen ha hazai pályán legyőzi az Atlético Madridot, akkor egymást követő 15. bajnokiját nyeri meg - erre korábban csak az Alfredo di Stefano és Puskás Ferenc fémjelezte Real Madrid volt képes 1961-ben. A Bundesligában a Schalke-Dortmund Ruhr-vidéki rangadó, a Premier League-ben a címvédő Chelsea és a BL-győztes Liverpool csúcstalálkozója, míg a Serie A-ban a gyatra formában lévő AC Milan római vendégjáta tartja leginkább lázban a szurkolókat.   

A hétvégén a 25. forduló mérkőzéseit rendezik az angol bajnokságban, az igazi csemegének a vasárnap esti zárótalálkozó, a Chelsea-Liverpool rangadó ígérkezik. A listavezető és címvédő londoniak utóbbi két bajnoki meccsükön csak döntetlent értek el, a kisebb hullámvölgyet kihasználva a BL-győztes, harmadik helyen álló liverpooliak pályázhatnak arra, hogy ebben a szezonban - és 2004. február 21-e óta - először vendégsikerrel, azaz az ő diadalukkal záruljon egy PL-mérkőzés a Stamford Bridge-en.

 A visszavágás vágya is hajthatja Rafael Benitez gárdáját, ugyanis a két csapat október 2-ai csatája az Anfield Roadon 4-1-es Chelsea-győzelmet hozott. 

A szerdán a Blackburn Rovers otthonában 4-3-as vereséget szenvedett, második helyen álló Manchester United ezúttal hazai környezetben, a Fulham ellen lép pályára, és mindenképpen három ponttal akarja kárpótolni szurkolóit, még akkor is, ha a fővárosi rivális a Tottenham Hotspur keddi, némileg váratlan legyőzése után várhatóan önbizalommal telve érkezik majd a találkozóra.

Gera Zoltán együttese, a West Bromwich Albion az MU-verő Blackburnt fogadja.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK