Vágólapra másolva!
A címvédő Debrecen csak egy büntetőből szerzett góllal tudta legyőzni a házigazda Budapest Honvédot a labdarúgó Borsodi Liga 29. fordulójának nyitómérkőzésén. A hajdúságiak sikerükkel átvették a vezetést a tabellán.

Borsodi Liga, 29. forduló:
Budapest Honvéd - Debreceni VSC-AVE Ásványvíz 0-1 (0-1)
Bozsik-stadion, 1500 néző
v.: Hanacsek
Budapest Honvéd: Miski - Benjamin, Udvari (Lantos, 74.), Debreceni, Baranyai - Dancs (Pomper, 80.), Csobánki, Schrancz, Dobos (Borgulya, 81.) - Miro, Genito
Debreceni VSC-AVE Ásványvíz: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Máté, Szatmári - Dombi (Böőr, 84.), Madar (Kiss, 77.), Vukmir, Halmosi - Bogdanovic (Brnovic, 72.), Sidibe
gól: Bogdanovic (11., 11-esből)
sárga lap: Udvari (42.), illetve Bogdanovic (48.)

11. perc: Benjamin buktatta a hazai 16-os bal oldalán Madart, ezért Hanacsek játékvezető a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Bogdanovic a jobb alsó sarokba rúgta (0-1).

25. perc: a vendégvédők által kifejelt labdát Csobánki 25 méterről kapásból pazar, félfordulatos mozdulattal lőtte kapura, de a játékszer a keresztléc bal oldalán csattant.

76. perc: egy gyors kontra végén Halmosi tört be a hazai 16-osra a bal oldalon, 15 méteres lövése azonban kevéssel elkerülte a bal alsó sarkot.

Az első tíz perc az ismerkedés jegyében telt, amelyet a vendégek gólja zárt le. A bajnoki címre törő hajdúságiak vezetése a kispestieket alaposan felpaprikázta, ami helyzetekben is megnyilvánult, de az utolsó passzokba, illetve a kapura lövésekbe rendre hiba csúszott, így a címvédő gárda egygólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A folytatásban sem változott a játék képe: a hazaiak irányítottak, de fölényük meddőnek bizonyult, így a Debrecen szerencsés győzelmet aratott a többet támadó Honvéd felett.