Vágólapra másolva!
Négy mérkőzéses nyeretlenségi sorozata szakadt meg a Milannak az olasz labdarúgó-bajnokságban, Paolo Maldini fejesgóljával ugyanis a piros-feketék 1-0-ra legyőzték a Messinát. A másik szombati találkozón is hazai siker született, a Chievo a nigériai Victor Obinna duplájával verte az Udinesét.

Nagy lendülettel kezdte a milánói mérkőzést Carlo Ancelotti csapata, az első helyzet Gilardino előtt adódott, aki Gourcuff passza után lőtt 13 méterről a bal sarok mellé. A 13. percben megszerezte a vezetést a Milan: egy Pirlo-szabadrúgás után Maldini csúsztatott bele a labdába, ami egy szicíliai játékost is érintett, Storari csak beleütni tudott, hárítani nem.

Kaká duplázhatta volna meg az előnyt, de Gilardino előkészítése után közeli pöckölését Storari bravúrral tolta ki. A túloldalon a góllövőlistát vezető Rigano riogatott, Maldini és Jankulovski közül fejelt Kalac ölébe.

A szünet után is mezőnyfölényben volt a Milan, de a csatárok továbbra is gólképtelenek maradtak, Inzaghi lövését például Storari kaparta ki a jobb alsó elől. A Messina portása Kakával szemben is többször nyert párharcot, egy ízben pedig a léc segítette ki, amikor a brazil karmester ballal tüzelt 14 méterről.

A vendégek Rigano révén álltak a legközelebb a gólhoz, de Parisi beadása után centikkel elkerülte a támadó fejese a jobb sarkot, így végül nyert a Milan, ami elég régen fordult elő a bajnokságban, utoljára még a Chievo elleni, október 25-i találkozón sikerült három pontot begyűjtenie a piros-feketéknek. Apropó, Chievo. A veronai alakulat már nem nyeretlen, mivel Obinna duplájával 2-0-val küldte haza az Udinesét.

Serie A, 13. forduló:
Milan - Messina 1-0
gól:
Maldini (13.)

Chievo - Udinese 2-0 (1-0)
gól:
Obinna (31., 72., utóbbit 11-esből)

Palermóban az Inter elleni az év meccsehttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20061124mourinho.html?pIdx=1