Vágólapra másolva!
A pénteki brit lapok egybehangzóan állítják: Jose Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának vezetőedzője a szezon végén elhagyja a klubot.

A portugál szakember a szezon végén távozik, ezt mondta egy közeli barátja a The Sun című lapnak. A váltás oka, hogy nagyon megromlott a kapcsolat Mourinho és a Chelsea tulajdonos-elnöke, Roman Abramovics között.

A The Independent úgy tudja, hogy a viszony akkor lett nagyon rossz, amikor Abramovics tehetős üzleti partnereit is meghívta a csapat bajnoki meccseire és a találkozók után Mourinho jelenlétében lekezelően beszélt a játékosok teljesítményéről, illetve a tréner munkájáról. Abramovics ezt követően a klubigazgató Frank Arnesent bízta meg a téli átigazolások felügyeletével. A korábbi dán válogatott futballista a Mourinho által ért játékosok szerződtetésére - Oguchi Onywu (Standard Liege), Jorge Andrade (Deporitvo La Coruna), David Villa (FC Valencia) - nem adott engedélyt, viszont Mourinho beleegyezése nélkül tárgyalásokat kezdett Alex-szel, a PSV Eindhoven brazil támadójával. Mourinho azonnali távozását helyezte kilátásba arra az esetre, ha Alex a csapathoz kerül, így végül nem került sor a leigazolására.

A The Sun szerint Mourinho múlt héten Milánóban járt és lakást keresett magának, az Independent úgy értesült, hogy az Internazionale évi 7,8 millió eurós fizetést kínál az edzőnek. A szigetországi lapok szerint Abramovics elsőszámú jelöltje, a holland Guus Hiddink nem lesz Mourinho utódja. A jelenleg az orosz válogatottat irányító tréner ugyanis visszautasította a londoniak ajánlatát és nem fogadta el a felkérést Didier Deschamps, a Juventus edzője sem. Abramovics ezért hamarosan felveszi a kapcsolatot Juande Ramosszal, az UEFA-kupa-győztes Sevilla vezetőedzőjével.

A portugál tréner 2004 nyara óta irányítja a londoni gárdát.