Vágólapra másolva!
A Liverpool FC a novemberben átesett egy kisebb hullámvölgyön, majd sokáig veretlen volt a Premier League-ben, jelenleg ötödik a tabellán, a Bajnokok Ligájában pedig már bejutott a legjobb 16 közé. A csapat spanyol kapusa, José Reina - aki klubjában első számú hálóőrnek számít, a válogatottban viszont Iker Casillas mögé szorult a rangsorban - rendkívül optimista, bízik a bajnoki aranyban, de még inkább a BL-sikerben. Interjú a Vörösök hálóőrével.

- Mit gondol, van még esélye a Liverpoolnak a bajnoki címre?
- Nagyon remélem. Többször is elmondtam, hogy még nagyon korai az aranyéremért folytatott küzdelemről beszélni, és mi azt szeretnénk, hogy egészen az idény végéig harcban legyünk a bajnoki elsőségért. Tudjuk, hogy ez nem könnyű, mert az ellenfelek nagyon erősek, de a jelenlegi Liverpool van olyan jó, hogy ott legyen a végelszámolásnál.

- A Bajnokok Ligájában bejutottak a 16 közé. Mit vár a továbbiaktól?
- Be akarjuk bizonyítani, hogy nem véletlenül jutottunk az elmúlt három évben kétszer is a fináléba.

- Az isztambuli BL-döntő hőse Jerzy Dudek volt, ön is szeretne hasonló sikert elérni?
- Természetesen, ez az egyik álmom. Az édesapám is védett már BEK-döntőben, nekem is volt hozzá szerencsém, de mind a ketten a vesztes csapat tagjai voltunk. Remélem, egyszer sikerül győztes fináléban is szerepelnem.

- Mi a véleménye spanyol klubtársáról, Fernando Torresről?
- Nagyszerű játékos, igazi kulcsfigura a számunkra, mint ahogyan a spanyol válogatottban is. Még mindig rendkívül fiatal, és sokat fejlődhet: azt hiszem, az elkövetkező években minden idők egyik legjobb csatára lehet belőle.

- Mint honfitárs, segített neki a beilleszkedésben?
- Amennyire csak lehetett, hiszen tudom, hogy ez nagyon fontos. Amikor én Liverpoolba igazoltam, akkor Fernando Morientes és Luis García is sokat segített nekem. Ráadásul Fernando nagyon rendes srác, így nem jelentett problémát, hogy segítsek neki.

- Áttérve a spanyol válogatottra, mik a várakozásai a nyári Eb-vel kapcsolatban.
- Mindig csak a következő mérkőzésre próbálok koncentrálni, mert a múltban többször is előfordult, hogy nagy reményekkel vágtunk neki a tornának, és így még nagyobb csalódást jelentett a korai kiesés. Szóval maradjunk annyiban, hogy minden ellenfelet tisztelünk, és meglátjuk mire leszünk képesek - de semmiképpen sem vagyunk esélyesek.

- Nincs könnyű dolga a válogatottnál, hiszen a keretben akad egy másik fantasztikus kapus is Iker Casillas személyében...
- Részben ennek is köszönhető, hogy csak nyolcszor húzhattam fel a címeres mezt. Valóban nem egyszerű a helyzetem, hiszen Casillas hétről hétre remekül véd a Real Madridban, és egy szót sem szólhatok, hogy rendszeresen ő kap bizalmat a szakvezetőtől.

- Nehéz ilyenkor motiválnia magát?
- Igen, de úgy gondolom, hogy mindig ajándéknak számít, ha meghívnak a nemzeti csapatba, még ha csak második számú kapusnak is. Igazi megtiszteltetés, hogy a hazámat képviselhetem.

Forrás: www.espn.com

www.infosport-focivilag.hu