Vágólapra másolva!
Ronaldinho kész felbontani szerződését az FC Barcelonával, ha a spanyol labdarúgóklub nem engedi el a pekingi olimpiára. Az O Globo brazil lap értesülése szerint a csatár kedden, az ötkarikás játékokra készülő válogatott edzőközpontjában sajtótájékoztatót tart az ügyben. Ebből egyenesen következik, hogy a klasszis nem lesz ott a katalán gárda hétfői idénynyitó tréningjén, pedig ezt előírták számára. A La Gazzetta dello Sport közben úgy értesült, a Barca megegyezett az AC Milannal.

A Barcelona arra hivatkozik, hogy csak a 23 éves vagy annál fiatalabb játékosokat kell elengedni az olimpiára, Ronaldinho pedig "túlkorosként", 28 esztendősen került be a brazil keretbe.

A nemzetközi szövetség (FIFA) iránymutatása alapján a Werder Bremennek a 23 esztendős Diegót, a Schalke 04-nek pedig a 22 éves Rafinhát el kell engednie a tornára. A két német klub arra hivatkozott elutasító álláspontja kinyilvánításakor, hogy ha a brazil futballisták elmennek Pekingbe, két Bundesliga-mérkőzést is kihagynak, ráadásul a Schalkéra Bajnokok Ligája-selejtező is vár az olimpia alatt.

Lehet, az egész Barcelona-hisztinek nem is lesz semmi értelme, a La Gazzetta dello Sport ugyanis úgy értesült, a katalán klub már megegyezett az AC Milannal

Az olasz sportnapilap szerint a két elnök, Joan Laporta, illetve Adriano Galliani már megegyeztek a főbb részletekben, a hírek szerint 15 millió euró körül mozog a vételár.

Ronaldinho állítólag kétéves szerződést köt a milánói együttesel, amely várhatóan elengedi az olimpiára. A Milan már szerződtette az új évadra Gianluca Zambrottát (Barcelona), Mathieu Flaminit (Arsenal), illetve Marco Boriellót (Genoa).