Vágólapra másolva!
A tavaszi szezonban, vagyis már januártól valószínűleg kölcsönjátékosként az AC Milanban szerepel majd David Beckham, az angol válogatott korábbi csapatkapitánya.

Adriano Galliani, a piros-feketék alelnöke elárulta: előre haladott tárgyalásokat folytatnak a klasszis labdarúgó ügynökével, a megállapodás várhatóan napokon belül megszületik.

A 107-szeres válogatott Beckham - aki Európában a Manchester Unitedben és a Real Madridban játszott - jelenleg az amerikai Los Angeles Galaxy alkalmazottja, ám csapata számára gyakorlatilag befejeződött az idény, miután nem került be a rájátszásba.

Beckham döntésében minden bizonnyal nagy szerepet játszott, hogy az utóbbi időben a kiváló formában játszó Theo Walcott miatt csak csereként számított rá Fabio Capello, az angol válogatott kapitánya, aki többször is elmondta, hogy csak azokat hívja be, akik rendszeresen pályára lépnek.


Márpedig Becks az olasz bajnokságban és az UEFA-kupában is magára húzhatja majd a piros-fekete mezt (amennyiben a Milan a papírformának megfelelően továbbjut a csoportkörből, és tavasszal is érdekelt lesz még a második számú nemzetközi sorozatban), és így jó esélye van arra, hogy Capellótól megkapja a meghívót, és megelőzze a legendás Bobby Moore-t, aki 108 alkalommal szerepelt az angol válogatottban.

Az már Carlo Ancelottinak okozhat fejtörést, hogy miképp szorít helyet Beckhamnek az így is sztároktól hemzsegő Milanban, amely évek óta klasszikus szélsők nélkül játszik.

Az Ancelotti-érában egyedül a nyáron visszavonult Serginho volt az, aki rendre a vonal mellett robotolva látta el labdákkal a csatárokat (igaz, általában a két szélsővédőnek is megvan a megfelelő támadófeladata, emlékezzünk csak Cafú felfutásaira), az edző nagy találmányának tartott rombuszban Pirlo és Kaká mellett két védekező középpályás kapott helyet, a Milan 2007-es BL-győzelmének kulcsaként emlegett karácsonyfa-formációt pedig 4 védő mellett 3 labdaszerző középpályás, 2 támadó középpályás és egy csatár alkotta.

Ancelotti bírálói éppen azt vetették az edző szemére, hogy az ellenfelek kiismerték a csapat játékát, nos, most aztán lehet majd variálni, hiszen Ronaldinho, Kaká, Beckham, Seedorf és Pirlo is jobbnál jobb labdákkal tömheti a Borriello, Pato, Inzaghi, Sevcsenko támadógépezetet. Nem mellesleg Beckham reklámértéke sem keveset hozhat a Milan konyhájára, hogy aztán mennyire volt a feleség, Victoria keze abban, hogy ura a divat fővárosában kergeti majd a labdát a jövő esztendőben, arról erősen megoszlanak a szurkolói vélemények...