Vágólapra másolva!
Bár a Kárpát-medencében rekordközeli mínuszok teszik a szokottnál is fagyosabbá a téli mindennapokat, az élvonalbeli futballcsapatok többsége január 5-én megkezdte a felkészülést a bajnokság tavaszi idényére. Debrecenben egy Vietnámból hazatért Katonával erősítenék meg a csapat védelmét, Kecskeméten kitartanak a délszláv vonalnál, míg Fehérváron egy Zalaegerszegről már eltanácsolt palesztin-svéd támadó középpályástól várják a megváltást. Átigazolási körkép.
1.DVSC15103233-1433

A listavezető debreceniektől egyelőre három játékos távozott: Sándor Tamás befejezte a futballt, Csernyánszki Norbert Paksra szerződött, míg Takács Zoltán (aki a Cercle Bruges-zsel is tárgyalt) végül az Aldo Dolcetti irányította, olasz harmadik liga A csoportjában szereplő SPAL 1907-hez igazolt.

A klub elnöke, Szima Gábor a DVSC hivatalos honlapján elmondta, hogy egy kapust és egy hátvédet szeretnének igazolni. A szakvezetés a Sparta Prahától érkezett Miski Zoltánt, illetve a Sutjeska Niksic montenegrói hálóőrét, Mihajlo Radulovicot teszteli. Szerződést kapott a Vietnámból hazatérő Katona Attila, aki védekező középpályásként és középső védőként is hasznosítható.

2.Újpest1586127-1730


Hét elején az Újpest FC első és második csapata is megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre. Négy fiatal játékos nem edzett a többiekkel; hárman biztosan, egyikük pedig minden bizonnyal nem lila-fehérben szerepel majd a következő félévben. Széki Attila és Hullám Attila átigazolásáról a klub megállapodott a Szolnok együttesével, így a két futballista kölcsönben a másodosztályú együttest erősítheti majd.

Szintén kölcsönben játszhat majd Szekér Dávid is: a bal oldali középpályás a Gyirmót együttesében léphet pályára a bajnokság második felében, amennyiben a két klub véglegesen megállapodik a kölcsönadás feltételeiről.

Távozott Christian Ebala, a kameruni labdarúgóval közös megegyezéssel bontott szerződést az Újpest. Sándor György, a klub korábbi válogatott futballistája a bolgár Litex Lovecs együttesét erősíti tavasszal.

3.Vasas1591527-2328


Az angyalföldi klubnál nagy változások nem várhatók a játékoskeretben, a csütörtöki, első edzésen csupán három játékos, Thomas Sowunmi, Mundi Roland és Lázok János nem tudott megjelenni kisebb sérülés miatt.

4.Haladás1573522-1324


Szombathelyről eddig egyetlen játékos távozott, Kaj András, az NB II. Nyugati csoportjának 9. helyén álló FC Ajkához szerződött. A klub év végén három fiatal játékossal kötött profi szerződést, Rácz Ferenc, Kovács István és Skriba Máté szerdán már a nagycsapattal kezdte meg a felkészülést.

Hétfőtől Balal Arezou és Faton Hoti személyében két norvég futballistát tesztel a szakvezetés, mindkét játékos a Fredrikstad FK-tól érkezik a Rohonci útra.

5.Nyíregyháza1566320-1424


Hétfőn kezdi meg a felkészülést a Nyíregyháza, amelynek őszi keretéből eddig négyen távoztak. Jurij Sevel még idény közben ment el, míg december elején Bárányos Zsolttal, Belényesi Miklóssal és Ivan Zalehhel közös megegyezéssel bontott szerződést a klub

Egyelőre egy próbajátékos érkezhet: a 25 éves izraeli középpályás, Islam Knaan az őszt az uruguayi Penarol csapatában töltötte.

6.ZTE1564525-2222


Tavaszra két játékossal erősít a Zalaegerszeg, a Gyirmót 19 éves csatára, Burányi Tamás és a Baktalórántháza 26 éves baloldali középpályása, Illés Gyula várhatóan a Csank-csapatban folytatja a pályafutását.

A távozók közül Milan Davidovra egy spanyol másodosztályú klub tartana igényt, míg Damir Pekicet a Lendva venné kölcsön. A legnagyobb érdeklődés a gaboni Ruguy Meye iránt van, többek között a török Ankaraspor is vinné a gólerős támadót.

7.Kaposvár1563626-2121


Prukner László vezetőedző és stábja négy játékost (Ribi István, Graszl Norbert, Balogh László, Kerekes Zsolt) tett szabadlistára decemberben, helyükre öt tehetséges fiatal - Major Ádám, Bőle Lukács, Horváth Tamás, Balázs Benjámin és Kulcsár Kornél - érkezett az U19-es együttestől.

Bojan Bozovic vakbélgyulladása után még lábadozik, a brazil Andre Alves viszont valószínűleg visszatér Kaposvárra, mert lejárt a kölcsönadási szerződése az orosz Vlagyivosztoknál. A hírek szerint a klub eladná a játékost, aki iránt a Fehérvár érdeklődik.

8.Kecskemét1563623-1921


A klub december 31-i hatállyal közös megegyezéssel szerződést bontott a Nagy-testvérekkel. Nagy József és Nagy Sándor iránt több klub is érdeklődött Fekete Attila és Kósa Krisztián az NB III-as keret tagjai voltak, ők szintén közös megegyezéssel távoztak.

A csapat féléves szerződést kötött a 19 éves jobb oldali védővel, Vladan Peliciccsel, aki Montenegróból érkezett.