Társoldalunk:

Két álomszép ollózás a Hajnal-kapásgól ellen

2009.04.13. 16:08

Ki lőtte az elmúlt hét legszebb gólját? Nem kétséges, Hajnal Tamásnak remek esélyei vannak arra, hogy megnyerje gólszépségversenyünket, a Dortmund-Köln (3-1) Bundesliga-bajnokin ugyanis remekbe szabott kapásgólt szerzett. Erős azonban a mezőny, hiszen egy román (Florin Costea) és egy togói (Emmanuel Adebayor) támadó is pazar ollózásos gólt lőtt, s akkor még nem beszéltünk a Lazio-játékos Alekszandar Kolarov egészpályás szólógóljáról, vagy a 'Pool-csatár Fernando Torres pattanás utáni süvítő bombájáról, s persze a további öt gólt is érdemes megcsodálni.

Gyönyörködjenek, vitatkozzanak osztályzatainkról, majd szavazzanak, és döntsenek arról, melyik volt az elmúlt hét legszebb gólja!

Román bajnokság, Universitatea Craiova-Dinamo Bukarest 2-0: a hazaiak csatára, Florin Costea 11 méterről, háttal állva a kapunak, fantasztikus mozdulattal lőtte a hálóba a jobbról érkező beadást. A Craiova nem is akárkit vert meg, a vendégek ugyanis vezetik a tabellát, s nagy aranyvárományosai a román bajnokságnak.

[origo]-osztályzat: 9/10


Bajnokok Ligája, Villarreal-Arsenal 1-1:
 a spanyolországi mérkőzésről akár Marcos Senna bombája is bekerülhetett volna gólszépségversenyünkbe, ám a hazai játékosnál talán nagyobb gólt szerzett Emmanuel Adebayor. A togói csatár mellel levette a labdát, majd ollózó mozdulattal vette be a hazai kaput (a videón 01:47-nél csodálható meg a gólja).

[origo]-osztályzat: 9,5/10


Premier League, Liverpool-Blackburn 4-0: a Chelsea elleni hazai BL-fiaskó után hamar összeszedte magát a Liverpool, az angol bajnokságban már az ötödik percben betalált Fernando Torres. A spanyol csatár egy hosszú indítást követően mellel átvette a labdát, majd egy pattanás után kegyetlenül a hosszúba bombázott.

[origo]-osztályzat: 9/10


Premier League, Liverpool-Blackburn 4-0: a harmadik hazai gól sem volt csúnya, az előrelopakodó Daniel Aggert senki nem támadta, a dán véd lopta a távolságot, majd 22-ről, ballal a jobb felsőbe bombázott.

[origo]-osztályzat: 8,5/10


Bundesliga, Bayern München-Frankfurt 4-0: a Liverpoolhoz hasonlóan a bajoroknak is jobban fekszik a hazai bajnokság a BL-nél, a Klinsmann-csapatot ugyanis a Barca 5-0-ra eltángálta, majd a München tette - majdnem - ugyanezt a Frankfurttal. A második hazai gól előtt Franck Ribéry okosan ívelt szabadrúgásból a védők mögé, az előrefutó Luca Toni pedig ballal, fordulásból a léc alá vágta a labdát.

[origo]-osztályzat: 8/10


Serie A, Lazio-Roma 4-2: gólesőt és színvonalas focit hozott a római derbi, Mauro Matías Zárate negyedik percben hulló falevélszerű irtózatával már 2-0 volt a világoskékek javára.

[origo]-osztályzat: 8/10


Serie A, Lazio-Roma 4-2: a végeredményt Alekszandar Kolarov állította be - majdnem az egész pályán egyedül vezette végig a labdát (igaz, nem sok Roma-védő zavarta), majd a jobb alsóba gurított.

[origo]-osztályzat: 8,5/10


Premier League, Manchester City-Fulham 1-3: Stephen Ireland megmutatta, távolról miképp kell tökéletesen - erős és fineszes emeléssel - bevenni a kaput. Góljával ugyan vezetést szerzett a City, végül azonban csúnya vereséget szenvedett Gera Zoltánéktól.

[origo]-osztályzat: 8,5/10


Bundesliga, Dortmund-Köln 3-1: Nincs, vagy legalábbis nagyon ritka a magyar résztvevő nélküli gólszépségverseny az [origo] heti rovatában, ám aki megtekinti Hajnal Tamás kapásgólját, nem mondhatja, hogy elfogultak voltunk, amikor beválogatottuk a top10-es mezőnybe.

[origo]-osztályzat: 9/10


Premier League, Aston Villa-Everton 3-3: a vendég liverpooliak szinte az egész meccs során vezettek (0-2-nél tíz, 1-3-nál pedig két percen át két góllal), mégsem sikerült nyerniük. A legszebb időszak az 53-55. perc közötti volt, Steven Pienaar (Everton) 17 méteres csavarására James Milner látványos szabadrúgásgóllal válaszolt (utóbbi gól 3:08-nál tekinthető meg a videón).

[origo]-osztályzat: 7,5/10


Múlt héten Dzsudzsák Balázsnak sikerült kilőnie a "maszkos Zebrát" - Hajnal csak negyedik lett -, ám ez is kevés volt a PSV magyarjától, hiszen a Wolfsburg-légiós Grafite nyerte meg gólszépségversenyünket - ezzel a sarkazós találattal!