Vágólapra másolva!
Pető Tamás is csatlakozott a magyar labdarúgó-válogatott szakmai stábjához: a nemzeti csapatban 1998 és 2002 között 14-szer szerepelt középpályás játékosmegfigyelőként dolgozik majd Erwin Koeman mellett.

A 35 éves egykori középpályás feladata az lesz, hogy a Soproni Liga találkozóin szemrevételezze azokat a magyar futballistákat, akik szóba kerülhetnek a válogatott keret összeállításakor.

Az MLSZ honlapja szerint Pető Tamás elsőként a szombaton 17.30-kor kezdődő Újpest-Nyíregyháza mérkőzést tekinti meg, és tapasztalatairól részletesen tájékoztatja majd Erwin Koeman szövetségi kapitányt. Az egykori klubjában, a NAC Bredában is hasonló feladatkört betöltő 14-szeres válogatott játékos később külföldön is látogathatja majd a magyar válogatott tagjainak a mérkőzéseit.

Erwin Koeman új segítője Magyarországon a Veszprém, a Győr, a Videoton, az Újpest, a Vasas és a Pápa együttesében szerepelt, külföldön pedig a belga Geel és a holland NAC Breda légiósa volt.

A válogatott szövetségi kapitánya is folytatja korábban megkezdett tesztelési sorozatát: pénteken Belgiumba látogat, ahol Tóth Balázs és Tőzsér Dániel csapatának, a Racing Genknek a Charleroi elleni bajnoki találkozóját nézi meg élőben. Koeman szombaton, Hollandiában a Roda Kerkrade-NAC Breda összecsapáson méri fel Bodor Boldizsár és Fehér Csaba formáját.