Vágólapra másolva!
Az Ajax 5-1-re nyert a meccset kilenc emberrel befejező Feyenoord ellen a holland labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának vasárnapi rangadóján.

Nem sorjáztak a viharos támadások az első félidő elején, inkább a másikra vártak a csapatok, majd egy-egy kapufával jelezték, hogy igényt taranak a három pontra: a vendégektől Vlaar vagy 30 méterről döngette meg a jobb oldali lécet, míg Pantelic egy szabadrúgásba ért bele finoman, de pár centit tévedett, aztán a kipattanót nagyon csúnyán mellébikázta.

A 42. percben aztán megtört a jég: Pantelic baloldali beadására De Zeeuw robbant be, és a testéről, valamint Fer vádlijáról továbbpattanó labda Van Dijk kapus lábai között került a kapuba. Egy perccel később gól- után emberhátrányba is került a Feyenoord, a felugró Babovic Vertonghen orrában tett kárt könyökkel, amiért azonnal piros lapot kapott.

A szünet után villámgyorsan eldöntötte a meccset az Ajax: Emanuelson kényszerítőzött Anitával, aztán ballal, kiszorított helyzetből óriási gólt lőtt a bal felsőbe. Az 58. percben érkezett az újabb Ajax-gól, a felfutó jobbhátvéd, Van der Wiel kapta vissza kissé szerencsésen a labdát Pantelictől, aztán a rövid sarokba bombázott.

A Feyenoordnak azért a szépítése összejött, ráadásul a meccs legszebb góljával: Landzaat a laeshatárról rajtolt Van Bronckhorst indítására, aztán a levétel után nagyon szépen emelte át a kapust 16 méterről. Az amszterdamiak gyorsan visszaállították a háromgólos különbséget, amikor De Zeeuw egy védő lába között lőtt a jobb sarokba, aztán a 89. percben kapusát is elvesztette a Feyenoord, Van Dijk rúgta meg Suárezt, amiért piros lapot kapott, az Ajax pedig büntetőt. Suárez gyorsan felavatta a becserélt Biseswart, amivel 12. bajnokiján a 16. gólját szerezte, a vége tehát 5-1 az Ajaxnak, amivel a győztes csapat megerősítette a harmadik helyét a tabellán.

Eredivisie, 12. forduló:
Ajax - Feyenoord 5-1 (1-0)
gól:
De Zeeuw (42., 82.), Emanuelson (47.), Van der Wiel (58.), Suárez (90., 11-esből), illetve Landzaat (74.)

további eredmények:
Waalwijk - Willem II Tilburg 0-1
Sparta Rotterdam - NEC Nijmegen 2-0
Heracles Almelo - FC Utrecht 3-1

Az élcsoport: 1. Twente 32 pont/12 mérkőzés, 2. PSV 30/12, 3. Ajax 29/12