Vágólapra másolva!
A Bordeaux, a Manchester United, a Chelsea és a Porto páholyból figyelte az eseményeket a labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó csoportfordulójának keddi játéknapján. A legizgalmasabb csatában a Bayern München 0-1-ről felállva, fantasztikus teljesítménnyel 4-1-re verte a Juventust Torinóban, kiütve ezzel a nagy riválist a sorozatból. A B csoportban az Owen mesterhármasával Wolfsburgban is diadalmaskodó MU mellett a Besiktas otthonában nyerő CSZKA Moszkva örülhetett, a C csoportból a Real Madrid és a Milan lépett tovább.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, A csoport:
Juventus (olasz) - Bayern München (német) 1-4 (1-1)
Torinó, Stadio Olimpico
v.: Massimo Busacca (svájci)
Juventus: Buffon - Caceres, Cannavaro, Legrottaglie, Grosso - Camoranesi, Felipe Melo (Giovinco, 81.), Marchisio - Diego (Amauri, 65.) - Del Piero (Poulsen, 46.), Trezeguet
Bayern: Butt - Lahm, Van Buyten, Badstuber, Pranjic (Robben, 73.) - Demichelis, Van Bommel, Schweinsteiger - Müller, Gomez, Olic (Tyimoscsuk, 79.)
gól: Trezeguet (19.), illetve Butt (30., büntetőből), Olic (52.), Gomez (83.), Tyimoscsuk (92.)

Az A csoportból már korábban továbbjutott a francia Bordeaux, így az utolsó, 6. forduló csúcsrangadóját a Juventus-Bayern München összecsapás jelentette, hiszen a két együttes közül csak az egyik kerülhetett a nyolcaddöntőbe.

Ahogy várni lehetett, a legutóbbi, Inter elleni olasz bajnokin is arcvédőben futballozó Chiellini nem vállalta a játékot, s az előzetesen a kezdőbe várt Amauri is csak a kispadon kezdett, Del Piero ékpárja Trezeguet lett. Buffon térdfájdalmai ellenére kapuba állt, de hogy komoly a baj, arra jellemző, hogy a válogatott hálóőrt szerdára műtétre jegyezték elő.

A vendégeknél a sérüléséből felépült holland szélső, Robben szintén a kispadra szorult, csakúgy, mint a betegséggel bajlódó Breno, illetve Klose és Tyimoscsuk. A két támadó így Gomez és Olic lett, a középpályása szélén pedig Müller, illetve Pranjic kapott támadófeladatot Louis van Gaal vezetőedzőtől.

A 3. percben Trézéguet maradt le egy beadásról, a másik oldalon Schweinsteiger kapott remek labdát, ám futtából, 14 méterről csúnyán a lelátóra lőtt. A 7. percben Pranjic csúnyán felrúgta Cacerest, villant a sárga, majd Trezeguet lépett ki lesen, s a sípszó ellenére az oldalhálóba bombázott.

A 12. percben egy jobb oldali beadást követően Olic Caceres szorításában a bal kapufára fejelt. A 19. percben megszerezte a vezetést a Juventus. Demichelis elveszített labdáját követően Marchisio ívelt balról középre, Trezeguet pedig 15 méterről kapásból nagy gólt lőtt a jobb sarokba (1-0). Válaszul ismét Olic került ziccerbe Buffon kapujánál, ám ezúttal a léc fölé fejelt.

Ugyan mezőnyfölényben játszott a Bayern, a 27. percben mégis a Juventus alakított ki ismét helyzetet, ám Van Buyten hibáját Del Piero nem tudta kihasználni, túlzottan kisodródott, végül az alapvonalnál rossz helyre passzolt. Egy perccel később Diego szabadrúgását Gomez szerette volna kirúgni, ám nem találta el a labdát, de Butt hárított.

A 29. percben Olic kapott kiváló indítást, úgy lépett be a 16-oson belülre, hogy Caceres már csak szabálytalankodni tudott. A 11-est az előrefutó Butt kapus vállalta, s magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtt (1-1).

ForrA!s: AFP

Két perc múlva át is vehette volna a vezetést a Bayern, de Gomez 3 lépésről a kapu fölé fejelt.

Hatalmas fölényben futballozott a vendégcsapat, minden akció gólveszélyt jelentett, a Juventus védői számtalan helyzetben szerencsével tisztáztak, s Buffon sem tűnt magabiztosnak - igaz, két ügyetlen kimozdulása után a 41. percben aztán bravúrral védte Olic távoli lövését.

A félidei statisztika árulkodó volt: a 60:40 százaélékos labdabirtoklási arány mellett a Bayern többször próbálkozott kapura lövéssel, 12-szer, szemben a hazaiak szerény kettő kísérletével. A szünetben Del Piero helyére Poulsen érkezett, de Salihamidzic is intenzíven melegített, őt - mint egykori kedvencet - a Bayern-hívek is megtapsolták.

Az 51. percben Diego eladott labdáját Pranjic lőtte a jobb kapufa mellé, egy perc múlva viszont már megszerezte a vezetést a Bayern. Van Bommel jobb oldali beadását Van Buyten fejelte kapura, Buffon elvetődve csak kiütni tudta a labdát, Olic pedig 4 méterről nem hibázott (1-2).

Meglepően csendesen szemlélte az eseményeket Ciro Ferrara a hazaiak kispadján, pedig a vereség a kiesést jelentette csapata számára. Ennek ellenére csak nem akart változtatni, noha Amauri, Giovinco vagy éppen Salihamidzic bevetésre készen várakozott. A tétovázás a 65. percig tartott, akkor füttykoncert közepette hagyta el a pályát a gyalázatosan futballozó Diego, helyére Amauri érkezett. Egy perc múlva Caceres hagyta faképnél Badstubert, jobbról középre adott, Trezeguet azonban a 11-es pontról csúnyán kapu fölé bombázott.

A 71. percben előbb Grosso lőtt jócskán a kapu fölé, majd Pranjic helyére Robben állt be. A 75. percben tíz Bayern-szöglet után végre a Juventus is eljutott a sarokrúgásig, furcsán hatott a Stadio Olimpicóban, hogy már ezért taps járt a Juventusnak.

Forrás: AFP

A 83. percben eldőlt a továbbjutás kérdése, Badstuber jobboldali szögletét a rövidre érkező Van Buyten továbbcsúsztatta, egy védőn megpattant a labda, amelybe Buffon még valahogyan beleért, Gomez viszont a gólvonalról elvéteni sem tudta a célt (1-3). A kegyelemdöfést a 92. percben Tyimoscsuk 17 méteres bombája jelentette, a Bayern sokkal jobban futballozva 4-1-re lemosta ellenfelét, s továbbjutott a BL-ben.

Maccabi Haifa (izraeli) - Girondins Bordeaux (francia) 0-1 (0-1)
Ramat Gan
v.: Jonas Eriksson (svéd)
Maccabi Haifa: Davidovitch - Meshumar, Teixeira, Keinan, Masilela (Tawatha, 62.) - Kayal, Golasa (Harazi, 71.), Culma, Ghadir - Refaelov, Dvalishvili (Arbeitman, 54.)
Bordeaux: Rame - Jurietti, Sane, Placente, Wendel - Saivet, Fernando, Traore (Sertic, 78.), Jussie - Bellion, Cavenaghi
gól: Jussie (13.)

A csoport másik mérkőzésén a már biztos továbbjutó Bordeaux félgőzzel is nyert Izraelben.

A csoport végeredménye:

1.Girondins Bordeaux65109-216
2.FC Bayern München63129-510
3.Juventus62224-78
4.Maccabi Haifa60060-80