Vágólapra másolva!

Csak góllal lehetett bekerülni a világválogatottba

A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában jó néhány találkozó már tét nélküli volt, így aztán több klub is erősen tartalékosan állt ki, megnehezítve feladatunkat az álomcsapat összeállításakor. Így aztán a tizenegy futballista nem csak 11 különböző klubból, hanem 11 különböző országból került ki: Európa mellett Afrika, Dél- és Közép-Amerika is képviselteti magát. Ráadásul csak olyan játékos került be a legjobbak közé, aki gólt is szerzett, ez alól a kapus sem volt kivétel.

Kapus:

Sinan Bolat (török, Standard Liege): ritkán fordul elő, hogy egy kapus ne a védéseivel kerüljön a lapok címoldalára, ám a belga klub török játékosának sikerült ez a bravúr. Bolat az AZ Alkmaar elleni BL-mérkőzés utolsó perceiben ugyanis egy szabadrúgást követően gólt fejelt, és ezzel pontot szerzett csapatának.

Hátvédek:

Patrick Owomoyela (német, Borussia Dortmund): a nigériai származású védő a 2006-os világbajnokság előtt még a német válogatottban is szerepelt, de ezt követően kissé eltűnt. Mostanában azonban ismét rendszeresen játszik a dortmundiaknál, és a hét végén gólt is szerzett a Wolfsburg elleni idegenbeli találkozón.

Christian Panucci (olasz, Parma): a veterán hátvéd a nyáron hagyta ott az AS Romát, és az újonc Parmába szerződött, ahol sokadvirágzását éli. A pármai gárda meglepően jól szerepel a bajnokságban, hiszen a negyedik helyen áll, és a hét végén a Bologna ellen Panucci is betalált.

Bruno Alves (portugál, Porto): a Sárkányok számára elméletileg az Atlético Madrid elleni BL-meccsnek már semmi tétje nem volt, de a portóiak komolyan vették a találkozót, 3-0-ra nyertek. A védelem remekül zárt, és a középhátvéd Bruno Alves gólt is szerzett - ráadásul a hét végi, Vitória Setúbal elleni bajnokin is hiba nélkül futballozott.

Maynor Figueroa (hondurasi, Wigan Athletic): könnyen lehet, hogy a hondurasi balhátvéd már most az idény gólját szerezte. A Stoke City elleni találkozón Figueroa a saját térfeléről végezhetett el szabadrúgást, amikor észrevette, hogy az ellenfél kapusa, Thomas Sörensen kicsit kinn áll, és mértani pontossággal lőtte a felső sarokba a labdát.

Nézze meg Bolat kapus BL-gólját!


Középpályások:

Eljero Elia (holland, Hamburg): a német együttes a nyáron igazolta le a szélsőt, aki villámgyorsan beilleszkedett a csapatba, és kiváló teljesítményt nyújt. A hét végén a Nürnberg elleni idegenbeli találkozón kétszer is betalált, főleg első gólja volt szépségdíjas.

Xavi (spanyol, FC Barcelona): a katalán együttes ezen a héten ugyan nem villogott úgy, mint az év nagy részében, de azért mindkét találkozóját megnyerte. Xavi főleg a Dinamo Kijev elleni BL-meccsen remekelt, itt gólt is szerzett, de a hét végén az Espanyol ellen sem lehetett panasz a teljesítményére.

Sergio Almirón (argentin, Bari): egy játékos számára mindig különös elégtételt jelent, ha olyan csapat ellen szerez gólt, amely korábban nem tartott rá igényt. Alighanem így volt ezzel Almirón is, akit éppen a Juventus adott kölcsön a Barinak - ő pedig remek teljesítménnyel, és egy látványos góllal járult hozzá a torinóiak legyőzéséhez.

Alekszandar Kolarov (szerb, Lazio): a római együttes a második forduló óta képtelen volt nyerni a Serie A-ban, ám a hét végén a Genoa ellen végre megszakadt ez a rossz sorozat. Az 1-0-s győzelem egyik hőse Kolarov volt, akit a védelemből a középpályára vezényeltek, ahol remekül tudta érvényesíteni gyorsaságát és lövőerejét - a mindent eldöntő találatot is egy távoli bombából szerezte.

Csatárok:

Ivica Olic (horvát, Bayern München): a bajor gárda a kezdeti gyengélkedés után egyre inkább magára talál, és ebben nagy szerepe van a sérüléséből felépült Olicnak. A horvát támadó a Juventus elleni BL-mérkőzésen kiharcolt egy tizenegyest, majd maga is betalált, a hét végi, Bochum elleni találkozón pedig kétszer is eredményes volt - és itt is adott egy gólpasszt.

Didier Drogba (elefántcsontparti, Chelsea): a londoni együttes a héten mindkét mérkőzésén csak döntetlent ért el, de ez legkevésbé sem Drogbán múlott. A támadó az APOEL Nicosia ellen egy, az Everton ellen pedig két találatot ért el, és továbbra is az egyik legjobb formában lévő csatárnak számít.

www.global-soccer.eu