Vágólapra másolva!
A Barcelona tartja a lépést a Real Madriddal, a katalánok a mesterhármast jegyző és tizenegyest kiharcoló Lionel Messi főszereplésével 4-2-re verték a Zaragozát, és csak rosszabb gólkülönbséggel szorulnak a második helyre a madridiak mögött. Messi első gólját fejjel szerezte, a harmadikat egy okosan helyezett lövéssel, a második viszont igazi mestermunka volt, a félpályáról indulva sorra cselezte ki az ellenfeleket, majd kilőtte a bal alsót.

A Barcelona már a negyedik percben vezetést szerzett Zaragozában, Diogo adta el a labdát a saját 16-osa előtt, Pedro baloldali beadása után pedig Messi úgy fejelt a jobb sarokba, hogy fel sem kellett ugrania.

A folytatásban is a címvédőnek volt több helyzete, de Yaya Touré és Ibrahimovic is rontott, így 0-1-gyel fordultak a csapatok. A második félidő közepén Messi fantasztikus szólót mutatott be, a félpálya közelében labdát szerzett, majd sorra becsapta a védőket, hogy aztán egy bal sarokba vágódó lövéssel fejezze be a mutatványt.


A 78. percben összejött a mesterhármas, Iniesta passza után a védők nem léptek ki Messire, aki ezt úgy büntette, hogy 18 méterről félmagasan a kapu bal oldalába lőtt. Lefutottnak tűnt a meccs, de a Zaragoza magához tért az utolsó percekben, Colunga kétszer is bevette Valdés kapuját (igaz, a második gól előtti szabadrúgást a bírónak meg kellett volna ismételtetnie, mivel mozgott a labda), de Messinek erre is volt válasza, egy újabb szédítő cselsorozat végén büntetőt harcolt ki, amit a tengernyi helyzet elpuskázó Ibrahimovic bikázott a jobb sarokba, kialakítva a 4-2-es végreredményt.

A Barca mellett még a Santander tudott vendégként nyerni, amely a Vadócz Krisztiánt 64 percig foglalkoztató Osasunát verte 3-1-re. Az otthonában nagyon erős Mallorca csúnyán lepofozta az Atléticót, a Baleár-szigetekiek ezzel felnyomultak a BL-t érő negyedik helyre. A Valencia is hozta a kötelezőt, Mata és Silva góljaival múlta felül az Almeríát.

Primera División, 27. forduló:
Málaga - Villarreal 2-0 (0-0)
gól:
Baha (64., 84.)

Mallorca - Atlético Madrid 4-1 (2-1)
gól:
Víctor (10.), Aduriz (28.), Perea (86., öngól), Mattioni (90.), illetve Forlán (26.)

Osasuna - Racing Santander 1-3 (1-1)
gól:
Flano (32.), illetve Colsa (34.), Christian (50.), Diop (89.)

Valencia - Almería 2-0 (0-0)
gól:
Mata (63.), Silva (70.)

Zaragoza - Barcelona 2-4 (0-1)
gól
: Colunga (85., 89.), illetve Messi (4., 65., 78.), Ibrahimovic (91., 11-esből)

Az élcsoport állása:
1. Real Madrid 68 pont (74-22)
2. Barcelona 68 (68-18)
3. Valencia 50
4. Mallorca 46
5. Sevilla 44
6. Athletic Bilbao 42