Vágólapra másolva!
Angol lapértesülések szerint a Liverpool hárommillió fontot (egymilliárd forint) fizetne Rafael Beníteznek, hogy a vezetőedző távozzon a csapattól. A spanyol szakember az Internazionale kispadján köthet ki.

Benítez egy évvel ezelőtt hosszabbított szerződést a Liverpoollal, 2014-ig. A trénernek 16 millió font végkielégítés járna, de a Vörösök ezt nem engedhetik meg maguknak, ezért próbálnak egyezségre jutni vele. A tárgyalások olyannyira előrehaladottak, hogy a BBC szerint a felek már csütörtökön megállapodhatnak.

A megoldást az Inter jelentheti: az olaszok kispadja José Mourinho távozása óta üres, az egyik lehetséges utód, Fabio Capello angol szövetségi kapitány pedig a napokban utasította vissza a klub ajánlatát.

Benitez hat évvel ezelőtt érkezett Liverpoolba, 2005-ben Bajnokok Ligáját nyert a csapattal, 2007-ben döntöt játszott. Az előző szezonban a bajnoki címért harcolva végül második helyen végzett az LFC, a most véget ért idényben viszont csak hetedik lett, amivel éppen elérte az Európa Ligában való indulási jogot.