Vágólapra másolva!
Az Arsenal hivatalosan fellebbezett az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) azt követően, hogy vezetőedzőjét, Arsene Wengert két mérkőzésre eltiltotta, mert megszegte a korábbi eltiltásával járó korlátozásokat csapata múlt keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésén. Mivel az UEFA csak  később dönt a fellebbezésről, így Wenger leülhet szerdán a kispadra az Udinese ellen.

Wenger az Udinese ellen 1-0-ra megnyert selejtezős összecsapáson csak a VIP-szektorban foglalhatott helyet, az előző idényben ugyanis egymeccses eltiltással sújtották, mert az FC Barcelonával szemben elveszített nyolcaddöntős párharc után élesen kritizálta a visszavágót vezető bíró tevékenységét.

A szakember azonban kedd este mobiltelefonon kommunikált, a mellette helyet foglaló Boro Primorac edző segítségével sms-üzeneteket juttatott el a kispadra, és ezzel az UEFA tájékoztatása szerint megsértette az érvényben lévő büntetésére vonatkozó szabályokat.

"Nézetkülönbség van az Arsenal és az UEFA között, ugyanis nekünk először azt mondták, hogy Primorac segítségével kapcsolatban lehet Pat Rice másodedzővel, ezt követően pedig azt, hogy mégsem" - nyilatkozta Mark Gonella, a londoniak szóvivője.

A 61 esztendős szakember múlt kedden úgy nyilatkozott, a szabályzat nem egyértelmű, az ő értelmezésében mindenben az előírások szerint cselekedett.

Az UEFA kedden délután bejelentette, Wenger leülhet a kispadra az Udinese elleni visszavágón, a két találkozóra szóló eltiltás ugyanis addig nem jogerős, amíg a kontinentális szervezet illetékes bizottsága nem határoz a klub fellebbezésével kapcsolatban, erre pedig csak a szerdai összecsapás után kerül majd sor.

A BL-csoportkörbe jutásért zajló párharcok visszavágóit kedden és szerdán rendezik, az Arsenal szerdán lép pályára Udinében.