Vágólapra másolva!
Az angol klub régi szurkolójának számító ruandai államelnök azt javasolja Arsene Wengernek, hogy távozzon az Arsenal kispadjáról.

Az afrikai országot vezető Paul Kagame hosszú ideje az angol klub megbecsült szurkolója. Az ötvenedik szülinapjára 2007-ben Wenger köszöntő levelet küldött neki, amelyben azt írta, büszke rá, hogy egy afrikai államférfi a klub rajongójának vallja magát. A menedzser még arra is képes volt, hogy a keret valamennyi tagja által aláírt zászlót küldjön az elnöknek.

A Telegraph internetes kiadása szerint most vége a jó kapcsolatnak, Kagame nem tudja megemészteni, hogy az Arsenal zsinórban három bajnokit bukott el, és egyre távolabb kerül a Premier League közvetlen élmezőnyétől.

"A legnagyobb veszély mindenki számára az, hogy hozzászokik a középszerű, szürke teljesítményhez és eredményekhez, vagy állandóan mentségeket talál rájuk" - fogalmazott az elnök. "Nagy szurkolója vagyok az Arsenalnak, de őszintén szólva Wengernek egy új csapatot kell találnia, a klubnak pedig egy új edzőt."