Vágólapra másolva!
Carlos Tévez a Manchester Citynél szeretné folytatni pályafutását, noha az mondja, Roberto Mancini úgy bánt vele, mint egy kutyával. Az argentin csatár nem lépett pályára a Cityben szeptember óta, mikor egy Bayern München elleni Bajnokok Ligája-meccsen nem volt hajlandó csereként beállni. Tévez egy helyi tévének részletesen elmondta, mi történt azon a bizonyos estén.

Tévez ma azt mondja, Mancini tisztelet nélkül beszélt hozzá akkor a kispadnál, ennek ellenére kész visszatérni Angliába, hogy ismét felhúzza a City mezét: "Edzésbe állok, mindent beleadok, és a csapat rendelkezésére fogok állni."

Tévez november hetedike óta Argentínában van, a klubja azonban visszavárja, sőt Mancini számít rá a bajnoki címért folytatott versenyfutásban - amennyiben elnézést kér tőle.

Ugyanakkor még kérdéses, hogyan fogadja a ManCity Tévez Fox Sportsnak adott nyilatkozatát. Az argentin tévének a Münchenben történtekről mesélt a 28 éves focista: "Rossz hangulatban voltam, majd mikor 0-2-nél Mancini lehozta Edin Dzekót, és beküldte Nigel de Jongot, azt gondoltam, ez egy védekező szellemű csere, ezért inkább visszaültem a kispadra. Már tíz perce melegítettem, de az edző hozzáállása azt mutatta, inkább védi a 0-2-t, mintsem kikapjunk 4-0-ra."

"Szóval leültem, és ugyanekkor lejött a pályáról Dzeko, aki látta, hogy az öltözőfolyosó zárva van, így leült Mancini mellé, és vitázni kezdett vele. Dzeko bosnyákul, Mancini olaszul magyarázott, igazi káosz uralkodott" - emlékezett Tévez.

"Én csak ültem ott, Mancini a vita közben nem is látott engem, ám aztán körülnézett és észrevett. El tudják képzelni, mi történt. Egy vita közepében volt, odavetette nekem, hogy folytassam a bemelegítést, úgy kezelt, mint egy kutyát. Miután ilyen hangnemben beszélt velem, azt mondtam: Nem, nem játszom" - magyarázta Tévez.

Az argentin csatár szerint ő végig nyugodt maradt: "Szerettem volna játszani, de Mancini rossz hangulatban volt a Dzekóval való vita miatt. Erre engem is szapulni kezdett, míg én vagyon nyugodt voltam. Látható a felvételeken is: ültem és nyugodtan beszélgettem Zabaletával, Mancini meg néhány szörnyűséget mondott nekem."

A City 1,2 millió fontra büntette a játékost, mert nem akart visszatérni Dél-Amerikából, és mióta ott tartózkodik, nem utalja a heti 200 ezer fontos fizetését. A téli átigazolási időszakban az Interrel, a Milannal és a PSG-vel is kapcsolatba került, de az igazolás sehol nem jött össze.

Tévezt kevés City-drukker látná viszont szívesen, ám ő immár békülékenyebb, mint korábban: "Azt hiszem, félretájékoztatták őket, nem mondták el nekik a tényeket. Természetes, hogy ellenem fordultak, ha úgy hallották, hogy nem akartam játszani. Mindent megtennék ezért a klubért, így nagyon fájt, mikor a drukkerek elégették a mezemet, és válogatott sértéseket vágtak a fejemhez."