Vágólapra másolva!
Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa Josep Guardiolát és Laurent Blanc-t nézte ki a csapat kispadjára - írja az angol média.

A The Sun úgy tudja, hogy az orosz milliárdos első számú célpontja a Barcelona vezetőedzője, négy évre 40 millió fontot adna Guardiolának, ha aláírna a londoni klubhoz. Az évi 10 millió fontos fizetéssel a legjobban kereső edző lehetne, a Barcelonánál jelenleg körülbelül 8 milliót tesz zsebre, a szerződése azonban a szezon végén lejár, és egyelőre nem döntötte el, hogy marad-e a katalánoknál.

A The Times szerint ha nem sikerül Guardiolát Londonba csábítania Abramovicsnak, akkor Laurent Blanc-t szeretné a kispadra. A franciák szövetségi kapitányának az Európa-bajnokság után lejár a szerződése, és mivel nem ápol jó kapcsolatot a szövetség elnökével, Noel le Graet-vel, valószínűleg nem is hosszabbít. Felmerült Jürgen Klopp neve is, de a Borussia Dortmundot német bajnoki címig vezető tréner kijelentette, hogy nem hagyja el Dortmundot.

Roman Abramovics 2003-ban vette át a Chelsea irányítását, azóta hét menedzsert fogyasztott el, legutóbb André-Villas Boast küldte el, ő évi 4,5 millió fontot keresett volna, de kilencmillió fontos lelépési díjat kapott.