Vágólapra másolva!
Németh Krisztián szinte biztosan Hollandiában folytatja, Kádár Tamást Bajnokok Ligája-induló csábítja, a válogatottba berobbant Gyurcsó Ádám viszont még nem akar külföldre menni - egy csapatra való magyar válogatott focista keres magának új klubot a nyáron, de egyelőre csak páran jártak sikerrel. Az [origo] összegyűjtötte az elvágyódó játékosok lehetőségeit.

Juhász Roland

"Jelenleg a vádlisérülésemmel bajlódom, két hét még biztosan kell, míg rendbe jön, addig nem is különösebben foglalkoztat a klubváltás lehetősége" - mondta az [origo]-nak Juhász Roland. A 28 éves védő azt azért elmondta, hogy nagyon szeretne csapatot váltani, mert valószínűleg ez a nyár lenne rá az utolsó lehetősége.

"Hét éve itt vagyok, és a kapcsolatoknál is azt mondják, hogy hét év az vízválasztó" - jelentette ki Juhász, aki Németországba menne, de konkrét lehetőségről nem tudott beszámolni. A védő azt mondta, a vezetőkkel tavaly megállapodott, hogy idén könnyebben elengednék, és szerinte ez meg is valósulna, mert az Anderlecht elnöke a szavát adta rá. A Voetvalniews.be korábban arról számolt be, hogy a Bajnokok Ligájában induló Borussia Mönchengladbach hárommillió eurót fizetne érte.

Korcsmár Zsolt

Az elmúlt évben a válogatottban stabil kezdőemberré váló Korcsmár Zsoltnak még másfél év van hátra szerződéséből a norvég Brann Bergennél. "Mióta bemutatkozott a válogatottban, folyamatosan érdeklődnek iránta, több csapattal is konkrétan beszélünk" - mondta az [origo]-nak Korcsmár menedzsere, Keserű László, de egy érdeklődőt sem kívánt megnevezni.

"A szándék egyértelmű, Zsolt szeretne magasabb színvonalú bajnokságban játszani" - mondta Keserű, aki szerint legkésőbb télen összejöhet az átigazolása, mert klubjának az lesz az utolsó esélye, hogy pénzt kapjon érte. A 23 éves Korcsmár legszívesebben Németországban, esetleg Hollandiában folytatná, és menedzsere szerint a Brann Bergen is pozitívan állna hozzá egy ajánlathoz, de azért nehéz harcra számít.

Gyurcsó Ádám

Meseszerűen mutatkozott be a válogatottban az egy évvel ezelőtt még NB II-ben játszó Gyurcsó Ádám, aki győztes gólt szerzett a csehek ellen az első válogatott meccsén. Menedzsere, Keserű László azonban minimális esélyt lát a klubváltásra. "Legalább annyi, ha nem több érdeklődés befutott a csehek ellen szerzett gólja óta, mint Korcsmárnál, de szakmailag az lenne a legjobb, ha maradna a Videotonnál, és Ádám is ezt szeretné" - jelentette ki Keserűs, aki első osztályú angol, német és holland csapatok megkereséséről beszélt, de konkrét neveket nem mondott.

Menedzsere szerint a 21 éves Gyurcsó még nem érett arra, hogy külföldön éljen egyedül, és még nem tud végigjátszani egy meccset: ha csereként áll be, mindig képes lendületet vinni a játékba, kezdőként viszont 60-70 perc után le szokták cserélni. "Tisztán kell látni: az eddigi teljesítménye alig jelent valamit, csak egy jó indulás. Ha azonban a következő szezonjában hasonlóan tudja folytatni, akkor nagyon sok kapu megnyílhat előtte" - magyarázta Keserű. A menedzser szerint a következő szezonban Gyurcsóéhoz hasonló áttörésre számít a Fradi 22 éves csatárjától, Beliczky Gergőtől és a 20 éves, újpesti Zamostny Balázstól.

Elek Ákos

Ígéretesen indult válogatottbeli pályafutása, de nem sült el jól az elmúlt fél éve a török Eskisehirspornál, emiatt jelenleg csapatot keres. A Győr szívesen látta volna, de nem tudott megegyezni a Videotonnal, ahová még szerződés köti Eleket. Több magyar honlapon is megjelent, hogy az újonc Eger szívesen látná, de a játékos menedzsere, Fülöp Ferenc szerint ez tévedés volt, nem volt szó arról, hogy Elek Egerbe igazoljon. Fülöp szerint a 24 éves középpályás mindenképpen külföldre szeretne menni, és több csapat is érdeklődik iránta, de konkrét csapatot nem akart megnevezni.

Németh Krisztián

A jelenlegi állás szerint majdnem biztosra vehető, hogy Németh Krisztián Hollandiában folytatja a pályafutását - mondta az [origo]-nak Pataky Tibor, a játékos menedzsere. Németh az elmúlt fél évet az RKC Waalwijknél töltötte kölcsönben, de a görög Olimpiakoszhoz köti szerződés.

Forrás: MTI/Kollányi Péter
Korcsmár és Németh a magyar-ír után

"Az elmúlt fél évben nagyon sok egyeztetés zajlott a görög klubbal, volt egyfajta konszenzus, ha ez a dolog nem változik meg, akkor el fogják engedni" - jelentette ki Pataky. Némethet több holland klub is szívesen látná, a Waalwijk frissen kinevezett vezetőedzője, Erwin Koeman többször is kijelentette, hogy igényt tartana Némethre, és a Roda is bejelentette, hogy átigazolná. Pataky szerint az érdeklődők között nincsenek holland topcsapatok, de több középcsapat is verseng a 23 éves játékosért.

Kádár Tamás

Kádár Tamás közös megegyezéssel nem léptette életbe szerződéshosszabbítási opcióját a Newcastle Unitednél, így a 22 éves hátvéd egyelőre csapatot keres. Menedzsere, Pataky Tibor szerint több magyar csapat is szívesen látná, de Kádár Nyugat-Európában szeretné folytatni. Pataky azt mondta, Kádárnak elég sok ajánlata van nyugat-európai első osztályú csapatoktól, akik között Bajnokok Ligája-induló is van, jelenleg ezeket elemzik, és igyekeznek olyan csapatot választani, ahol folyamatos játéklehetőséget kaphat.

Gulácsi Péter

A Liverpool kapusa, Gulácsi Péter az előző szezont kölcsönben a Hull Citynél töltötte. Menedzsere, Pataky Tibor szerint Gulácsi kedden tért vissza Liverpoolba, de mivel új szakmai stábot neveztek ki a csapat élére, egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen formában számítanának a 22 éves kapusra. Az szinte biztosra vehető, hogy elutazik a Liverpool amerikai túrájára, ahol vélhetően több mérkőzésen is őrzi majd a csapat kapuját. Gulácsi mindenesetre a biztos játéklehetőség reményében azt szeretné, ha ismét kölcsönadnák, sorsa két héten belül eldőlhet, az viszont nem merült fel, hogy végleg eligazoljon.

Huszti Szabolcs

A válogatottságot lemondó Huszti Szabolcsnak 2013 januárjáig van szerződése a Zenittel, de az orosz bajnok nem számít rá a továbbiakban, a csapat olaszországi edzőtáborába sem utazott el. Korábbi csapata, a Hannover szívesen szerződtetné, de Huszti menedzsere, Vladan Filipovic szerint egyelőre nincs előrelépés az ügyében. Filipovic az [origo]-nak azt mondta, angol és olasz csapatok is érdeklődnek a 29 éves szélsőért.

Forrás: AFP/Adrian Dennis

Buzsáky Ákos

Buzsáky Ákos 15 meccsen 2 gólt szerzett a bennmaradást kiharcoló Queens Park Rangersben, és ugyan csapata egy évvel meghosszabbítaná szerződését, menedzsere, Vladan Filipovic szerint erre csak a következő héten fognak választ adni. Filipovic úgy gondolja, hogy Buzsáky hosszabb távú szerződést szeretne, és olyan csapatban szeretne játszani, ahol bíznak benne és biztos játéklehetőséget kapna, így elképzelhető, hogy átigazol az iránta érdeklődő első- és másodosztályú angol csapatok egyikéhez, például a Leeds Unitedhez.

Varga József

A Debrecennél még három évig van szerződése Varga Józsefnek, de menedzsere, Vladan Filipovic szerint vissza fog fejlődni, ha most sem sikerül külföldre szerződnie. A Skysports szerint a Swansea szívesen megszerezné Vargát. A 24 éves középpályást télen nem szívesen engedte volna el a Debrecen, most pedig Filipovic nem kívánt arra válaszolni, hogy a Debrecen elengedné-e egy megfelelő ajánlat esetén.

A többiek

Az előző szezonban a Mainzban keveset játszó Stieber a Bundesliga újoncánál, a Greuter Fürthnél folytatja. Tőzsér Dániel már télen aláírt az olasz Geonához, ahol Rudolf Gergely is a csapattársa lesz. Lázár Pál csütörtökön tért vissza a török Samsunsporthoz, a sorsa pár napon belül eldőlhet.

A angol első osztályból kiesett Bolton Wanderersszel Bogdán Ádám jelenleg szerződéshosszabbításáról tárgyal, emiatt menedzsere, Pataky Tibor szerint kevéssé valószínű egy váltás. Vadócz Kriszitánnak lejárt a szerződése a NEC Nijmegennél, és Pataky azt mondta, hogy hiába marasztalták, Vadócz szeretne továbblépni, ezért jelenleg csapatot keres, sorsa a következő két hétben dőlhet el.

Laczkó Zsolt visszajutott az olasz első osztályba a Sampdoriával, menedzsere, Filipovic szerint elégedettek vele, ezért nem valószínű, hogy más csapatban folytatná, és ugyanez a helyzet a Zaragozában játszó Pintér Ádámmal is.