Vágólapra másolva!
A Real Madrid szinte biztosan kivívja a továbbjutást, rajta kívül a PSG is könnyen révbe érhet, a többi helyért azonban ádáz csata várható a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján. A Manchester Unitednek Leverkusenben kell nyernie, ha nem akarja az utolsó körre hagyni a döntést. A Megyeri Balázst foglalkoztató Olimpiakosznak ugyanehhez Párizsban kellene bravúrt elérnie.

Az 5. forduló előtt legnehezebb helyzetben a B csoportban sereghajtó Juventus áll (3 pont), az eddig nyeretlen olasz bajnoknak a Kobenhavn (4 pont) ellen mindenképp nyernie kell, hogy életben maradjon. Ha a csoport másik meccsén a hibátlan Real Madrid legyőzi a vendég Galatasarayt (4 pont), a spanyol csapat továbbjut, a Juventus pedig az utolsó körben egy döntetlennel továbbjuthat a törökök otthonában.

Madridban kérdéses a combsérüléssel küzdő Ronaldo játéka, ám mivel nem tűnik létszükségletnek, Carlo Ancelotti aligha fogja kockáztatni a szerepeltetését.

Ettől is nagyobb a harc az A jelű csoportban, ahol a 8 pontos MU a 7 ponttal álló Leverkusen otthonában vív rangadót. A továbbjutásba azonban még a Sahtar is beleszólhat, miután a Real Sociedad várható legyőzése után alighanem 8 ponttal fordul az utolsó körre. A záró fordulóban MU-Sahtar és Sociedad-Leverkusen találkozók lesznek.

A MU viszont akár rövidre is zárhatja a kérdést, ha ugyanis nyer Leverkusenben, továbbjut. Rontja az esélyeit, hogy a legutóbbi négy idegenbeli BL-meccsén nyeretlen maradt.

A C csoportban a Megyeri Balázst foglalkoztató Olimpiakosz már szerdán továbbjuthat, ám ehhez az kell, hogy a közte és a Benfica között levő hárompontos különbség legalább is megmaradjon (az egymás elleni összevetésben a görögök a jobbak). A 7 pontos Olimpiakosz a PSG-hez, a 4 pontos Benfica az Anderlechthez látogat. Megyeri várhatóan ezúttal is csak kispados lesz, a spanyol Roberto Jiménez remeklése április óta tartósan kiszorítja a kezdőcsapatból.

Megyerinek hónapok óta nem volt lehetősége a bizonyításra az Olimpiakoszban Forrás: AFP/Sergei Supinsky

A csoportban a legkényelmesebb helyzetben a 10 pontos PSG van: Ibrahimovicék egy döntetlennel biztosan 16 közé lépnek, de egy vereség esetén sincsenek nagy bajban. Ha ugyanis háromgólosnál kisebb kudarccal megússzák az utolsó meccsüket Lisszabonban, akkor is nyolcaddöntősök.

A D csoportban lényegében edzőmeccseket hoz az 5. forduló, CSZKA-Bayern és a City-Plzen találkozóknak sem lesz már különösebb tétje. A két elitcsapat továbbjutott, már csak az a kérdés, kié lesz a csoportgyőzelem, és kié az EL-t érő harmadik hely.

A Bayernnél ezzel együtt két ügy is borzolta a kedélyeket a napokban. A vezetőedző Josep Guardiola kirúgással fenyegette meg a csapatból fontos információkat kiszivárogtató játékosát, kedden pedig a Bayern edzése maradt el Moszkvában, miután a németek felszerelése a dugó miatt nem jutott el a tréningre.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:
E csoport:
Steaua Bucuresti (román)-FC Schalke (német) 20.45
FC Basel (svájci)-Chelsea (angol) 20.45

F csoport:
Arsenal (angol)-Olympique Marseille (francia) 20.45
Borussia Dortmund (német)-Napoli (olasz) 20.45

G csoport:
Zenit (orosz)-Atlético Madrid (spanyol) 18.00
FC Porto (portugál)-Austria Wien (osztrák) 20.45

H csoport:
Celtic Glasgow (skót)-AC Milan (olasz) 20.45
Ajax Amsterdam (holland)-FC Barcelona (spanyol) 20.45