Kiakadt Husztira a Hannover-vezérkar

Huszti Szabolcs, Hannover, foci
GERMANY, Gelsenkirchen : Hanover's Hungarian midfielder Szabolcs Huszti is pictured during the German first division Bundesliga football match FC Schalke 04 vs Hanover 96 in Gelsenkirchen, western Germany on February 9, 2014. Schalke 04 extended their six-match unbeaten run with a 2-0 win at home to Hanover on Sunday to stay fourth in the Bundesliga behind run-away leaders Bayern Munich. AFP PHOTO / NORBERT SCHMIDT
Vágólapra másolva!
Ugyan a német labdarúgó-bajnokság 2013-14-es idénye már véget ért, de a klubok többségénél még nem mehettek nyaralni a játékosok. A Hannover együttese ezt a hetet még edzésekkel és edzőmérkőzésekkel zárja, azonban Huszti Szabolcs nélkül, a magyar játékos ugyanis engedély nélkül ott hagyta a klubot, és megkezdte szabadságát.

"Ez teljesen elfogadhatatlan és sértő a csapatra és a vezetőkre nézve" - dühöngött Martin Kind klubelnök azt követően, hogy Huszti nem jelent meg a hétfői edzésen.

"Szabi ezzel az akcióval lesre futott" - jelentette ki Dirk Dufner sportigazgató, aki szerint a kirívó kötelességszegést keményen szankcionálni fogja a klub. "Egy profi labdarúgónak vannak jogai és kötelességei, amelyeknek meg kell felelnie. Ebbe beletartozik az edzésen és a mérkőzésen való részvétel."

Husztira büntetés vár Forrás: AFP*Norbert Schmidt

Huszti - aki a szezonban harminc bajnokin lépett pályára és tíz gólt szerzett - a hírek szerint távozna a nyáron a klubtól.

A Hannover a héten még megmérkőzik a VfL Bückeburg, az Auswahl Bad Bentheim és az SV Bavenstedt együtteseivel, a következő szezonra pedig majd csak július 29-én kezdi meg a felkészülést Bad Radkersburgban.