Lennon tiszteletlennek tartja utódját

Neil Lennon, Celtic, foci
UNITED KINGDOM, GLASGOW : Celtic's coach Neil Lennon shouts from the sideline during the UEFA Champions League last sixteen football match between Celtic and Juventus at Celtic park in Glasgow, Scotland, on February 12, 2013. Juventus w...
Vágólapra másolva!
Kiakadt utódja tiszteletlenségén Neil Lennon, a Celtic labdarúgócsapatának korábbi edzője, aki nehezményezte, hogy korábbi tanítványait rossz erőben lévőnek és túlsúlyosnak ítélte meg a jelenlegi menedzser, Ronny Deila.

Lennon 2010 és 2014 között három bajnoki címet és két skót kupagyőzelmet szerzett a Celtickel, a nyáron kinevezett Delia irányításával azonban a csapat a Bajnokok Ligája csoportkörébe sem jutott be, egyszer a Legia ellen esett ki, majd miután egy lengyel játékos jogosulatlan szereplése miatt mégis továbbjutott az együttes, a szlovén Maribor búcsúztatta.

A bajnokságban sem megy igazán a játék, hiszen öt forduló alatt begyűjtött már egy vereséget (az Inverness 1-0-ra verte) és egy döntetlent is (1-1 a Dundee otthonában).

Új szabályok diétával

Deila új szabályokat vezetett be, a csapatnak kötelező együttebédelnie, nem ihatnak a játékosok szénsavas italokat, és kötelező diétával mindenkinek csökkentenie kell a testzsír-százalékát, hogy fittebb legyen.

Lennon nem érti kollégáját Forrás: AFP

"Most csak azt lehet hallani, hogy tilos a chips, a paradicsomszósz és a szénsavas italok. Igen, mert ez teszi őket jobb játékossá" - bosszankodott Lennon, aki nem mondta ki Deila nevét, de egyértelműen magára vette utódja döntéseit. "A legnagyobb tiszteletlenség az, amikor új edző jön, és azonnal kijelenti, a játékosok nincsenek formában."

Egy téglaház is lehet jó futballista

Azt mondta, ő sohasem ellenőrizte a játékosait az ebédlőben, hiszen a klubnál mindig első osztályú ételek kerültek az asztalra. "Ha látom, hogy a játékosom boldog, és teljes erőbedobással játszik, akkor elégedett vagyok. Ez pszichésen is segít, ha egy játékost a kóla teszi boldoggá, hadd igya. Az sem baj, ha valakin minimális túlsúly van, mert kicsit több energiát biztosít számára. Emlékeznek John Hartsonra? Akkora volt, mint egy téglaház, mégis rengeteg gólt szerzett. Nem a legsportosabb, de zseniális futballista volt. Mindenki más" - mondta Lennon.