Társoldalunk:

Nyolcszáz északír szurkoló készül Bukarestbe

2014.10.31. 17:33

Sajtóértesülés szerint biztosan lesznek északír szurkolók Bukarestben november 14-én a románok elleni labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn.

Mint ahogyan a Belfast Telegraph című napilap honlapja beszámol, egyelőre nem tudják pontosan, hogy a románok milyen büntetést kaptak a magyarok elleni botrányos Eb-selejtező miatt, abban azonban biztosak - az Európai Labdarúgó Szövetségre (UEFA) hivatkozva -, hogy 800 vendégdrukker ott lehet a bukaresti Nemzeti Stadionban.
 
A fegyelmi bizottság eredetileg múlt csütörtökre tűzte ki a tárgyalás időpontját, döntését pedig azt követően hozta volna nyilvánosságra.


Az UEFA honlapja szerint az 1-1-es döntetlennel zárult összecsapással kapcsolatban a románokat nézőtéri rendbontás, tűzijáték és petárda használata, illetve dobálása, valamint lézerfény használata miatt vonták felelősségre, és a testület a játékosok helytelen viselkedésével is foglalkozik, mivel öt sárga lapot gyűjtöttek be. 

A magyar felet a vendégdrukkerek nézőtéri rendbontása, tűzijátékozás és a magyar futballisták túl sok - hét - sárga lapja mellett a szurkolók rasszista megnyilvánulásaiért büntethetik.