Ahol még szeretik Torrest

Atletico Madrid's new signing Spanish forward Fernando Torres poses during his official presentation at the Vicente Calderon stadium in Madrid on January 4, 2015.  AFP PHOTO / DANI POZO
Atletico Madrid's new signing Spanish forward Fernando Torres poses during his official presentation at the Vicente Calderon stadium in Madrid on January 4, 2015. AFP PHOTO / DANI POZO
Vágólapra másolva!
Több mint negyvenezer szurkoló köszöntötte vasárnap a Vicente Calderón Stadionban Fernando Torrest, aki hét év után tért vissza az Atlético Madridhoz.

"Huszonnégy évesen életem egyik legnehezebb döntését hoztam meg, amikor távoztam. Azóta ez a klub felnőtt, és nagy trófeákat nyert, én is megkaptam azokat a kupákat, amelyekre vágytam, de valami hiányzott: az, hogy ezzel a csapattal hódítsam el őket" - nyilatkozta bemutatásán a világ- és Európa-bajnok támadó.

Nem mintha be kellett volna mutatni. A harmincéves csatár 2001-ben 17 éves debütált a madridiaknál, 244 mérkőzésen 91 gólt szerzett, majd 2007-ben a Liverpoolhoz szerződött.

A Vörösöket 2011-ig erősítette, majd a Chelsea-hez igazolt: a londoniakkal Bajnokok Ligáját, Európa Ligát és FA-kupát is nyert, azonban itt indult el évek óta tartó kálváriája.

Tombolnak a nézők Torres bemutatkozásán Forrás: AFP/Dani Pozo

Torres jó ideje formán kívül futballozik, legutóbb az AC Milant erősítette kölcsönjátékosként, tíz meccsen mindössze egy gólt lőtt. A milánóiak végül kivásárolták, és egyből kölcsönadták az Atléticónak.