Társoldalunk:

Az Arsenal-tulaj kifizette Capellót

2015.02.06. 18:18

Az Orosz Labdarúgó Szövetség rendezte Fabio Capello szövetségi kapitánnyal szemben tavaly június óta fennálló tartozását. A pénzt az Arsenal résztulajdonosa, Aliser Uszmanov adta a RFU-nak.

Az RFU - pénteki bejelentése szerint - azt követően tudta kifizetni az olasz tréner járandóságát, hogy 400 millió rubeles (1,6 milliárd forint) kölcsönt kapott Aliser Uszmanov milliárdostól, az Arsenal labdarúgócsapatának tulajdonosától, aki egyben a Nemzetközi Vívó Szövetség elnöke is.

Capello hivatalosan soha sem tett panaszt az elmaradt bére miatt, de még Michel Platini, az európai szövetség elnöke is a tartozás rendezését sürgette január 20-án, moszkvai látogatása során. Nyikolaj Tolsztih elnök akkor jelezte, hogy bár az RFU már megkapta a nemzetközi szövetségtől (FIFA) a tavalyi világbajnoki szereplésért járó támogatást, az nem elég arra, hogy kifizessék az olasz edzőt.

Capello megkapta a bérétFotó: Polyák Attila - Origo

Az oroszok 2012-ben szerződtették Capellót a válogatott élére, majd 2014-ben megerősítették posztján. Az AC Milannal Bajnokok Ligája-győztes szakembernek - aki az orosz előtt az angol válogatott szövetségi kapitánya volt - éves fizetése becslések szerint 7-8 millió euró.

Novemberben derült ki, hogy több hónapja nem kapja meg a járandóságát, s akkor a szövetség jelezte, nincsen abban a helyzetben, hogy eleget tegyen kötelezettségének, annál az egyszerű oknál fogva, hogy "nincs pénze". A futballszövetség pénzügyi helyzete már csak azért is aggasztó, mert Oroszország 2018-ban világbajnokságot rendez.