Társoldalunk:

Ennyiért már eladhatja a Milant Berlusconi

2015.03.01. 14:38

Több olasz forrás is megerősítette – sőt, néhány tényként közölte –, hogy Silvio Berlusconi olyan ajánlatot kapott egy libanoni befektetőtől, amire nem tud nemet mondani, így pont kerülhet a Milan értékesítése körüli ügyre. 

A Tuttosport és a Calciomercato is azt írja, egy libanoni befektetői csoport egymilliárd eurót kínál Silvio Berlusconi tulajdonosnak az AC Milan részvényeinek 100 százalékáért. A bejrúti cég, amiről egyelőre nem sokat lehet tudni, állítólag három év alatt három részletben fizetné ki a vételárat.

A Milan lassan egy éve keres befektetőt, akinek a segítségével meg lehetne erősíteni a nehéz időszakot átélő klubot, de a hírek arról szóltak, hogy Berlusconi csak a klub részvényeinek 30 százalékára keres vevőt Ázsiában. Több üzlet is hamvába holt, ez az első igazán konkrét ajánlat, amit már megfontolásra érdemesnek találnak a Milannál.

Elkelhet a klubForrás: AFP/Filippo Monteforte

Bár a Milan gyengén szerepel, a brand még mindig nagyon értékes, folyamatosan a világ legnépszerűbb csapatai között tartják számon, és a Forbes listáján is a nyolcadik helyen állt 2014-ben.