Társoldalunk:

Az orosz vb bojkottjára szólított fel Porosenko

2015.03.17. 12:10

Petro Porosenko egy németországi nyilatkozatában kijelentette, elképzelhetetlennek tartja, hogy 2018-ban világbajnokságot rendezzen egy olyan ország, amely megszállva tart egy másik szuverén államot. Az ukrán elnök az oroszországi focivébé bojkottjára szólított fel. 

„Azt gondolom, érdemes elkezdeni beszélgetni az esetleges bojkottról. Amíg orosz csapatok vannak Ukrajnában, elképzelhetetlen, hogy Oroszország világbajnokságot rendezzen – nyilatkozta Porosenko a Bildnek.

Az ukrán elnök kitért arra is, hogy bár szíve szerint kettéválasztaná a politikát és a sportot, ez nem lehetséges, amíg a Sahtar Donyeck kénytelen otthonától 1200 km-re játszani (Lvivben), mivel Donyeckbet orosz fegyveresek tartják ellenőrzésük alatt. A németországi látogatás alatt Porosenko arra kérte Angela Merkel kancellárt, még keményebben lépjen fel az orosz agresszió ellen.

A 2018-as vébé hivatalos logójaForrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Nem az ukrán elnök az első, aki az oroszországi vébé bojkottját emlegeti, az FA egykori elnöke, David Bernstein is hasonló véleményen van, bár az angol szerint – igaz, más okból – egy füst alatt a 2022-est is bojkottálni kell.