Wintermantel nem hagyja, hogy kicsesszenek az Újpesttel

UTE
Budapest, 2009. október 3. Az újpesti szurkolók örülnek a győzelemnek a labdarúgó Soproni Liga 10. fordulójában az Újpest FC-Ferencváros találkozón a Szusza Ferenc Stadionban. Az Újpest hazai környezetben 2-1-re győzött a Ferencváros ellen. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt Facebookon támadt neki az MLSZ-nek, amiért "megnehezíti az Újpest-szurkolók bejutását a kupadöntőre". 2000 jegyet bukhatnak a lilák, de csak szurkolói kártyával látogatható a meccs. 

A Groupama Arénában sorra kerülő Magyar Kupa-döntőre a Fradi és az Újpest is 8600 jegyet kapott, de az MLSZ 2000, újpestieknek szánt jegyet vissza akar tartani, hogy

ha nem sikerül időben értékesítenie őket a klubnak, azt is a fradistáknak adják.

Ez érthetően nem tetszett az újpestieknek, a klub a honlapján buzdította jegyvásárlásra a lilákat, Wintermantel Zsolt pedig Facebookon jelentetett meg szilaj posztot.

„Az MLSZ saját ötlettől, vagy »egyéb« érdekek által vezérelve úgy döntött, hogy ellehetetleníti, de mindenesetre megnehezíti az Újpest-szurkolók bejutását a mérkőzésre.

- írja a polgármester, majd minden szurkolót arra buzdít, hogy váltsák ki a szurkolói kártyát, és vegyenek jegyet.

Óvodásként rákérdeztünk Wintermantelnél, mire gondolt, amint válaszol, frissítjük a cikket.

UPDATE: Annyit sikerült megtudnunk, hogy a polgármester ott lesz a döntőn.

Csak kártyásoknak Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az MLSZ ugyanis a bajnokikra ugyan eltörölte a szurkolói kártyát, de „a biztonsági szempontokat figyelembe véve” úgy döntött, a kupadöntőre csak szurkolói kártyával lehet jegyet venni. A Fradi azonnal közölte, hogy a 8600 jegyből csak klubkártyával rendelkező, azaz vénaszkennelt szurkolók vásárolhatnak.

"Mutassuk meg, hogy egy Újpestivel nem lehet kicseszni!" - zárja közleményét Wintermantel. A kupadöntőt május 7-én rendezik.