Társoldalunk:

Nincs pofátlanabb edző Simeonénál

2016.05.01. 11:03

Nem biztos, hogy van Diego Simeonénál sportszerűtlenebb edző a világon. 

Már az vérlázító volt, amiért a hétvégi büntetését kapta az Atlético Madrid vezetőedzője, aki a Málaga elleni hazai bajnokin arra utasított valakit a kispadon, hogy az ellenfél kontratámadásánál dobjon a pályára egy labdát, hátha megakad a támadás, vagy a bíró fújja le. Egyik sem történt meg, de gól sem született az akcióból, viszont Simeonét eliltotta a szövetség.

Az ilyen esetekben az a szabály, hogy a lelátóra száműzött edző semmilyen formában nem kommunikálhat a játékosaival, hiszen akkor értelmetlen lenne az egész büntetés. Simeone azonban nem okozott csalódást: a mellette ülő kapusedző végig kapcsolatban volt a kispadon ülő Gabival, így zavartalan volt a kommunikáció az edző és a csapata között.

Annak ellenére, hogy a kamera kiszúrta a turpisságot, bizonyítani nem lehet a szabálytalanságot, így sok más mellett valószínűleg ezt is megússza az Atléti edzője. Az Atléti 1-0-ra verte a Rayo Valecanót, és átmenetileg átvette a vezetést a tabellán, ám a Barca később 2-0-ra nyert a Betis vendégeként, és jobb gólkülönbségével vezeti a spanyol bajnokságot.