Dzsudzsák utolérte Puskást

Szalai Ádám; Dzsudzsák Balázs Magyarország Lettország vb selejtező Riga
Riga, 2016. október 10. Vida Máté, Szalai Ádám és Dzsudzsák Balázs (b-j) ünnepli a csapat győzelmét a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság selejtezőjének B csoportjában játszott Lettország - Magyarország mérkőzés végén a rigai Skonto Stadionban 2016. október 10-én. A magyar válogatott 2-0-ra győzött. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs Lettország ellen 85. alkalommal volt tagja a magyar labdarúgó-válogatottnak, és ezzel utolérte az örökranglistán Puskás Ferencet.

A listát a már visszavonult Király Gábor vezeti 107 mérkőzéssel, a második az Aranycsapat legendája, Bozsik József (101), a harmadik helyre pedig feljött Gera Zoltán (95), aki a rigai 2–0-s vb-selejtezőn Dzsudzsákhoz hasonlóan kezdő volt.

A rigai győzelemmel három meccs után négy pontja van a csapatnak Forrás: MTI/Kollányi Péter

Amikor Gera Zoltánt 2014-ben megkérdeztük, mit szól hozzá, hogy Albert Flóriánt megelőzheti a ranglistán, így válaszolt: "Nem foglalkoztat, mert az Albert-féle időszak sokkal jobb volt a magyar futball történetében.

Jó érzés, hogy tíz éven át folyamatosan játszottam a válogatottban, de nem nézem, hogy kiket előzök meg."

Forrás: magyarvalogatott.hu

A Fradi középpályása az Eb után a válogatottságot lemondó Juhász Rolandot (94) előzte meg.

Dzsudzsák feljött a nyolcadik helyre, megközelítve Fazekas Lászlót (92) és Grosics Gyulát (86), egyúttal utolérve Puskás Ferencet (85).

Az előző két meccsén három gólt szerző Szalai Ádám 12. válogatottbeli találatát jegyezte, ezzel utolérte Törőcsik Andrást, és egy gólra van – többek között – Détári Lajostól.